Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Στη φάκα ο μεγαλύτερος διανομέας παιδικής πορνογραφίας



  



       Ο θεωρούμενος μεγαλύτερος διανομέας υλικού παιδικής πορνογραφίας στον κόσμο βρίσκεται ύστερα από ανθρωποκυνηγητό στα χέρια των αρχών ασφαλείας της Ιρλανδίας, ωστόσο λόγω του ότι έχει και αμερικανική υπηκοότητα, πέραν της ιρλανδικής, οι ΗΠΑ ζητούν την έκδοσή του. 


Ο Ερικ Εοϊν Μαρκές παρουσιάστηκε ήδη ενώπιον ιρλανδικού δικαστηρίου που εξετάζει το αίτημα των αμερικανικών Aρχών, η υπόθεση όμως θα έχει συνέχεια τις επόμενες ημέρες. Μέχρι τότε ο 28χρονος θα παραμείνει κρατούμενος, καθώς ο δικαστής Πολ Γκίλιγκαν απέρριψε το αίτημά του για προσωρινή αποφυλάκιση. Η σύλληψή του έγινε βάσει εντάλματος που είχε εκδοθεί στο Μέριλαντ των ΗΠΑ για κατηγορίες διανομής και προώθησης παιδικής πορνογραφίας μέσω Διαδικτύου. Σύμφωνα με το αμερικανικό κατηγορητήριο, αν ο Μαρκές δικαστεί στις ΗΠΑ και καταδικαστεί, κινδυνεύει με κάθειρξη που μπορεί να φτάσει τα τριάντα χρόνια. Οι κατηγορίες αφορούν εικόνες ιδιαίτερης βίας και κακοποίησης που φτάνει στα όρια του βιασμού και βασανισμού παιδιών προεφηβικής ηλικίας, οι οποίες ανέβηκαν σε πολλές ιστοσελίδες.

Ο 28χρονος είχε κάθε άλλο παρά εγκληματικό προφίλ, καθώς προέρχεται από μεσοαστική οικογένεια, με Βραζιλιάνο πατέρα, ο οποίος είναι αρχιτέκτονας που εργάζεται στη Μέση Ανατολή. Αυτό όμως κάθε άλλο παρά αποθάρρυνε τον Μαρκές από το να εμπλακεί σε εγκληματικές πράξεις. Και δεν ήταν τα χρήματα που χρειαζόταν. Είχε αρκετά από τον πατέρα του. Κι όμως, κυνήγησε τον πλούτο.

Από τους λογαριασμούς του που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο της Ιρλανδίας αποδεικνύεται πως πληρωνόταν αδρά για το υλικό που διέθετε μέσω Διαδικτύου. Είχε λογαριασμούς ακόμα και στη Ρουμανία, ενώ εκτιμάται πως ίσως μεθόδευε τη διαφυγή του στη Ρωσία, καθώς αναζητούσε πληροφορίες για την έκδοση βίζας για τη χώρα αυτή. Ο ίδιος περιορίστηκε να παραδεχτεί πως πράγματι έχει χρήματα στη Ρουμανία, είπε όμως πως έχει και φίλους εκεί, τους οποίους κατά καιρούς βοηθά οικονομικά.
Espressonews.gr