Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ : ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ 01-05-2014




Εμείς οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι της Πιερίας σήμερα 1η Μάη 2014, 128 χρόνια μετά την ηρωική εξέγερση των εργατών του Σικάγο, συγκεντρωθήκαμε στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, για να γιορτάσουμε και να τιμήσουμε την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ.

ΤΙΜΑΜΕ την μνήμη των πρωτοπόρων αγωνιστών της Εργατικής μας Τάξης, των νεκρών του Σικάγο, του Μάη του 36 στην Θεσσαλονίκη, των ηρώων της Καισαριανής και όλων των επώνυμων και ανώνυμων μαχητών της εργατικής μας τάξης που έχυσαν το αίμα τους στον αγώνα για τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων, για μια καλύτερη ζωή για ένα καλύτερο μέλλον.
 Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, αποτελεί για μας φωτεινό δίδαγμα, αντίστασης και αγώνα, ενάντια στις δυνάμεις του Διεθνούς Κεφαλαίου, που καταργούν δικαιώματα και κατακτήσεις, που ισοπεδώνουν την εργατική νομοθεσία και κάθε έννοια κοινωνικού κράτους.
Στο όνομα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, που οι ίδιοι δημιούργησαν, επιτίθενται στις δυνάμεις της εργασίας, επιβάλλοντας σκληρές και άδικες αντεργατικές και αντικοινωνικές πολιτικές, οδηγώντας στη φτώχεια, στην εξαθλίωση και την ανασφάλεια την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων και της κοινωνίας.
Τα θεσμικά όργανα της πλουτοκρατίας και του Διεθνούς Τραπεζικού Συστήματος, το Δ.Ν.Τ., η Ε.Ε. και οι κυβερνήσεις, έχουν αναλάβει εργολαβικά να ισοπεδώσουν κάθε λαϊκή κατάκτηση, κάθε εργατικό δικαίωμα, κάθε φωνή αντίστασης, δημιουργώντας συνθήκες εθνικής υποτέλειας και απρόσκοπτης λεηλάτησης των εθνικών πλουτοπαραγωγικών πόρων.
Εμείς οι εργαζόμενοι της Πιερίας, ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να αποδεχθούμε τα δεσμά που χαλκεύουν κερδοσκόποι και δανειστές, στο όνομα χρεών και ελλειμμάτων, ενώνοντας τη φωνή μας με τους εργαζόμενους όλου του κόσμου, που βιώνουν καθημερινά τις επιθέσεις μονεταριστικών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών, που εντείνουν ανισότητες και διακρίσεις , δημιουργούν κρίσεις, συγκρούσεις και πολέμους, αναζητώντας διέξοδο στην κρίση του καπιταλιστικού συστήματος.
Α Γ Ω Ν Ι Ζ Ο Μ Α Σ Τ Ε για να ανατραπούν οι αντεργατικές και αντιλαϊκές μνημονιακές πολιτικές που δημιουργούν ύφεση, ανεργία, απολύσεις, που καταργούν ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα, που αποκλείουν τους εργαζόμενους από τα κοινωνικά αγαθά, που ιδιωτικοποιούν τις Δημόσιες Υπηρεσίες, που καταργούν κοινωφελείς οργανισμούς, που ξεπουλούν την Δημόσια περιουσία και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές,  που υπονομεύουν την λαϊκή κυριαρχία και την Εθνική Ανεξαρτησία.
Οι εργαζόμενοι της Πιερίας, βιώνουμε με ιδιαίτερη ένταση τα αποτελέσματα αυτών των πολιτικών, που οδηγούν στην ανεργία, στις απολύσεις, στην αποσάθρωση των εργασιακών σχέσεων, στην μαύρη και ανασφάλιστη εργασία.
Σ Υ Μ Π Α Ρ Α Σ Τ Ε Κ Ο Μ Α Σ Τ Ε στους χιλιάδες απολυμένους συναδέλφους μας, που βιώνουν χρόνια τώρα την σκληρή πραγματικότητα της χρόνιας ανεργίας και εκφράζουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους  των ΔΕΚΟ  που αγωνίζονται για να μην ξεπουληθεί ο εθνικός μας πλούτος.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
Την διαμόρφωση ενός στρατηγικού σχεδιασμού που θα αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πιερίας και θα οδηγεί στην ανάκαμψη την τοπική οικονομία.
          Μια διαφορετική πολιτική με σχέδιο και πρόγραμμα, που θα ενισχύει την ανάπτυξη, θα στηρίζει την απασχόληση, θα δημιουργεί θέσεις εργασίας, θα διασφαλίζει τις κοινωνικές παροχές, τα εισοδήματα, τα εργατικά δικαιώματα και την κοινωνική συνοχή.
Δ Ι Ε Κ Δ Ι Κ Ο Υ Μ Ε
Την εφαρμογή μιας πολιτικής που θα έχει επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του και όχι τις αγορές και τα κέρδη τους.
Α Γ Ω Ν Ι Ζ Ο Μ Α Σ Τ Ε
Για να περισώσουμε ό,τι έχει απομείνει από τα  εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά μας δικαιώματα.
Α Π Ε Ρ Γ Ο Υ Μ Ε
Για την ανατροπή και την κατάργηση όλων των μνημονιακών  νόμων.
Για να ακυρωθούν τα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα.
Για να μην περάσουν οι ομαδικές απολύσεις.
Για να πληρώσουν την κρίση αυτοί που τη δημιούργησαν.
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Ε Ξ Ο Υ Σ Ι Ο Δ Ο Τ Ο Υ Μ Ε
Τις διοικήσεις του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  και του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Πιερίας να στείλουν το ΨΗΦΙΣΜΑ αυτό στα ΜΜΕ και σε κάθε αρμόδιο.
ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ