Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Ο ανήσυχος δημιουργός εντυπωσίασε και στην Πύδνα





     ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΚΑΙ … ΘΑΛΑΣΣΟΓΡΑΦΙΕΣ


    Εκστασιασμένη παρακολούθησα τη βραδιά της Αυγουστιάτικης πανσέληνου στις 10-8-2014 τη συναυλία που πραγματοποιήθηκε στην Αρχαία Πύδνα, από τις χορωδίες της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης και τη Δημοτική «fonsmusicalis» Αιγινίου, πολυμελή ορχήστρα, με ενορχήστρωση Μιχαήλ Καρυοφυλλίδη και απόδοση τραγουδιών από δύο αξιόλογους σολίστες, τη Μαρία Δραγασιά και το Γιάννη Χαρίση. Ήταν όλοι τους θαυμάσιοι και μοναδικοί.

Και εμείς όλοι διατηρούμε στη μνήμη μας ακόμα τις εικόνες τόσο από το μαγευτικό τοπίο όσο και από το ρεπερτόριο με τραγούδια της θάλασσας, που δίκαια το αφιέρωμα τιτλοφορήθηκε θαλασσογραφίες-μια θάλασσα τραγούδια…

Θα σταθώ όμως στον άνθρωπο που οργάνωσε, επιμελήθηκε και διηύθυνε τη συναυλία. Τον μαέστρο Ευθύμιο Μαυρίδη. Τον άξιο δημιουργό με το ανήσυχο πνεύμα που απογείωσε την εκδήλωση και μας χάρισε μια αξέχαστη βραδιά. Έτσι που ως μέλος της Πιερικής κοινωνίας νοιώθω περηφάνια που και ο τόπος μας διαθέτει ικανούς και παραγωγικούς συντοπίτες, που ασφαλώς δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτε σε γνώσεις και ταλέντο.

Σε ευχαριστούμε Ευθύμη για τη βραδιά που μας χάρισες. Περιμένουμε την επόμενη πρόταση τέχνης και πολιτισμού από εσένα για να πούμε και πάλι. Ήμασταν και εμείς εκεί… Ανάμεσα σε αυτούς που ξεχωρίζουν. Αρκεί οι διοικούντες τον τόπο μας να αξιοποιούν τους χαρισματικούς. Όπως τον αθόρυβο, ανήσυχο και χαρισματικό Ευθύμη.

ΑΝ.ΠΑ.