Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Κρήτη: Ετοιμάζουν νέο σχέδιο για την αιχμαλωσία του Σήφη


Ένα νέο σχέδιο για την αιχμαλωσία του Σήφη του κροκόδειλου, που συνεχίζει να κυκλοφορεί ελεύθερος στα νερά του φράγματος των ποταμών της Κρήτης, καταστρώνει η ομάδα άμεσης επέμβασης που έχει συσταθεί και συνεδρίασε το πρωί της Δευτέρας στα γραφεία του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης στο Ρέθυμνο.

Ο Σήφης έχει αποδειχτεί ιδιαίτερα δύσκολο θήραμα αφού δεν «τσιμπάει» στα δολώματα ούτε πέφτει στις παγίδες που έχουν στηθεί για αυτόν, με αποτέλεσμα η ομάδα να εξετάζει το ενδεχόμενο επέμβασης κάποιου ειδικού όπως είναι ο διάσημος από το Discovery Channel ακτιβιστής και ειδικός σε θέματα κροκοδείλων, Ολιβιέ Μπερά.

Όπως ανέφερε στο Ράδιο Κρήτη, ο διευθυντής της διαχείρισης υδραυλικών έργων του ΟΑΚ, Βαγγέλης Μαμαγκάκης, τις τελευταίες ημέρες ο κροκόδειλος έχει απομακρυνθεί εντελώς από τις παγίδες και κινείται σε άλλα σημεία του φράγματος.

Ο ίδιος τόνισε ότι κατά τη συνεδρίαση, συζητήθηκαν οι επόμενες κινήσεις και ότι η ομάδα θα προχωρήσει σε επαφές τόσο με τον κ. Μπερά όσο και με άλλους ειδικούς προκειμένου να αποφασίσει ποιος θα κληθεί για την αιχμαλωσία του κροκόδειλου.

Την επόμενη εβδομάδα, η ομάδα αναμένεται να συνεδρίασει εκ νέου προκειμένου να λάβει την τελική απόφαση ενώ η εφαρμογή του νέου σχεδίου αναμένεται να λάβει χώρα περίπου στα τέλη Αυγούστου.
zougla.gr