Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Δελτίο τύπου του Σ.Ι.Υ.Ν.Π.



  Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες
Σε μια ακόμα παρέμβαση προχώρησε το Σ.Ι.Υ.Ν.Π.. Αυτή τη φορά για να ανανεωθεί η κάρτα άνεργου που η διοίκηση του ΟΑΕΔ Πιερίας με το επιχείρημα ότι ο άνεργος εργαζόταν σε μονάδα αγροτική, μισθωτός και δεν είχε δικαίωμα να εγγραφεί στα μητρώα του ΟΑΕΔ.
Ενώ αρχικά γράφτηκε στα μητρώα των ανέργων, στη συνεχεία όταν ο άνεργος πήγε να ανανεώσει την κάρτα ανεργίας του, τον πληροφόρησαν ότι η κάρτα εκδόθηκε από λάθος του υπαλλήλου, δεν μπορούσε να ανανεωθεί και κατ’ επέκταση δεν αναγνωριζόταν και ο χρόνος ανεργίας. Μετά την...

παρέμβαση του Σ.Ι.Υ.Ν.Π. “ Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ” με υπόμνημα στην διοίκηση του ΟΑΕΔ το αίτημα έγινε δεκτό και η κάρτα ανεργίας ανανεώθηκε.
Το κύριο συμπέρασμα από όλη αυτήν την κατάσταση που βιώνει σήμερα ο εργαζόμενος σε όλα τα επίπεδα είναι ένα. Όταν οι εργαζόμενοι είναι οργανωμένοι μέσα στο ταξικό συνδικάτο είναι πιο δυνατοί, μπορούν να επιβάλουν λύσεις σήμερα μικρές, αύριο μεγάλες. Μέσα από το ταξικό συνδικάτο δίπλα στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα οι εργαζόμενοι, απέναντι στην εργοδοσία, απέναντι στην κυβέρνηση, απέναντι στους επιχειρηματικούς ομίλους είναι ανίκητοι.
Χωρίς τον εργάτη γρανάζι δεν γυρνά. Οι καπιταλιστές τα αφεντικά είναι οι εκμεταλλευτές μας, τα παράσιτα της οικονομίας και της κοινωνίας. Όμως μπροστά στην οργανωμένη ταξική αντίσταση είναι νάνοι..
Μέσα από το συνδικάτο οι εργάτες συμμετέχουν δημοκρατικά, συλλογικά, με συλλογική σκέψη. Μπορούν να παρεμβαίνουν οργανωμένα για όλα τα προβλήματα που τους απασχολούν. Να μην αποφασίζουν άλλοι για μας, χωρίς εμάς.
Στην προκειμένη περίπτωση τα κόμματα του κεφαλαίου, η Ε.Ε., οι κυβερνήσεις της αστικής τάξης αποφασίζουν για την κερδοφορία του κεφαλαίου, αποφασίζουν να έχουν μια κοινωνία με εργάτες που είναι η κύρια παραγωγική δύναμη, σύγχρονους σκλάβους..
Αποφασίζουν να έχουν εργάτες τζάμπα , να απολύουν όποτε θέλουν, να τους φοροληστέυουν, να ζουν με τα ψίχουλα, χωρίς δικαιώματα, με τα συσσίτια, με τη φιλανθρωπία, να μην έχουν ρεύμα, νερό, να τους πάρουν τα σπίτια, να είναι στην γωνία. Να ψηφίζουν κάθε τέσσερα χρόνια, και να μην παρεμβαίνουν καθημερινά γι’ αυτά που τους αφορούν, το δικαίωμα στη δουλειά, τη μόρφωση, τον πολιτισμό, την υγεία, την παιδεία, το περιβάλλον, κλπ, μέσα από τα συνδικάτα τους .
Για τον λόγο αυτό συκοφαντούν τα ταξικά Συνδικάτα, όχι τον κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό, αυτός τους είναι χρήσιμος. Γι’ αυτό ετοιμάζονται να αλλάξουν και τον νόμο 1264, να δυσκολέψουν τη λειτουργιά των ταξικών συνδικάτων, να απαγορεύσουν την απεργία. Τα κόμματα του κεφαλαίου, οι κυβερνήσεις τους και η Ε.Ε. ξέρουν πολύ καλά ότι ο μόνος που μπορεί να οργανώσει την πάλη της εργατικής τάξης, ο μόνος που θα ανατρέψει την πολιτική του κεφαλαίου και την εξουσία τους, είναι το Π.Α.ΜΕ. με τα ταξικά συνδικάτα που συσπειρώνονται σε αυτό και γι’ αυτό το πολεμούν με λύσσα .
Εργάτες και Εργάτριες γραφτείτε στο Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων.
Δώστε δύναμη στη Δύναμη σας.
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ
“Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ”