Υλικά για 4-6 άτομα
Για τη βάση
- 4 φλιτζάνια έτοιμο παγωτό φράουλα μαλακό
- 1 συσκευασία των 180 γραμμαρίων μπισκότα της επιλογής σας
- 1/4 φλιτζανιού σιρόπι σοκολάτας
- 1/4 φλιτζανιού κομμάτια καραμέλας
- 4 φλιτζάνια έτοιμο παγωτό καϊμάκι μαλακό
Για τη γέμιση
- 300 γραμμάρια τυρί κρέμα ή ανθότυρο (προαιρετικά)
- 300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί (όχι πάρα πολύ σφικτή)
- 200 γραμμάρια φράουλες κομμένες στη μέση
Εκτέλεση
Για τη βάση
Για τη γέμιση
Για τη συναρμολόγηση βάσης-γέμισης
Για τη βάση
- 4 φλιτζάνια έτοιμο παγωτό φράουλα μαλακό
- 1 συσκευασία των 180 γραμμαρίων μπισκότα της επιλογής σας
- 1/4 φλιτζανιού σιρόπι σοκολάτας
- 1/4 φλιτζανιού κομμάτια καραμέλας
- 4 φλιτζάνια έτοιμο παγωτό καϊμάκι μαλακό
Για τη γέμιση
- 300 γραμμάρια τυρί κρέμα ή ανθότυρο (προαιρετικά)
- 300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί (όχι πάρα πολύ σφικτή)
- 200 γραμμάρια φράουλες κομμένες στη μέση
Εκτέλεση
Για τη βάση
- Απλώστε στο πάτο ενός ταψιού κυκλικού μεσαίου μεγέθους τα θρυμματισμένα μπισκότα.
- Περιχύνουμε με 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σοκολάτας, και πασπαλίζουμε με 2 κουταλιές της σούπας κομμάτια καραμέλας.
- Ψήνουμε την βάση στο φούρνο για 20 λεπτά.
Για τη γέμιση
- Σε ένα μίξερ χτυπάμε στη δυνατή σκάλα την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σφικτή σαντιγί.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
Για τη συναρμολόγηση βάσης-γέμισης
- Σε ένα ποτήρι βάζουμε στον πάτο 2 κουταλιές της σούπας από τη βάση, 2 κουταλιές της σούπας από την γέμιση, 4 φράουλες κομμένες στη μέση.
- Επαναλαμβάνουμε μέχρι να γεμίσει το ποτήρι μας. Το ίδιο κάνουμε και τα υπόλοιπα ποτήρια.
- Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες και σερβίρουμε.