Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ
  Για άλλη μία φορά στη χθεσινή μας ποδηλατοβόλτα γίναμε θεατές ενός ακόμη τραμπούκου της ασφάλτου, από αυτούς που θεωρούν ότι επειδή είναι «επαγγελματίες» όλοι οι υπόλοιποι που κινούνται στο δρόμο πρέπει να παραμερίζουν ή να τους προσκυνάνε.
Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι : χθες το βράδυ επί της... 

οδού Χατζόγλου, λεωφορείο του Αστικού ΚΤΕΛ Κατερίνης που εκτελούσε δρομολόγιο, ξεκίνησε να προσπερνάει την πομπή 35 ποδηλάτων μπαίνοντας στο αντίθετο ρεύμα και ενώ ήταν στην μέση περίπου, ξαφνικά βγάζει φλάς δεξιά και κόβει την πορεία των υπολοίπων θέλοντας να μπει στη στάση μπροστά από το κτίριο της Αντιπεριφέρειας. Η κίνηση αυτή ήταν τόσο ξαφνική και απρόβλεπτη που οι ερχόμενοι ποδηλάτες κόντεψαν να πέσουν επάνω του αφού τελικά δεν προσέγγγισε τη στάση αλλά στάθμευσε λοξά κλείνοντας στην ουσία το οδόστρωμα θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και τους επιβάτες που αποβίβαζε.
Στη συνέχεια ο οδηγός και ενώ είχε αρχίσει φραστική αντιπαράθεση με τους ποδηλάτες, στη διασταύρωση μπροστά από την Εφορία χτύπησε ελαφρώς από πίσω σταματημένο ποδηλάτη σαν ένδειξη αγανάκτησης για τις φραστικές επιθέσεις που δέχθηκε.
Οι υπεύθυνοι της Ποδηλατικής Απόδρασης δεν θέλησαν να δώσουν εκείνη τη στιγμή συνέχεια στο συμβάν σεβόμενοι και τους ποδηλάτες αλλά και τους επιβάτες του λεωφορείου. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα αφήσουμε να περάσει έτσι αυτό το περιστατικό και να το ξεχάσουμε.
Καταγγέλουμε τον οδηγό του λεωφορείου σαν επικίνδυνο και τραμπούκο και καλούμε το Αστικό Κτελ Κατερίνης να συνετίσει τους οδηγούς του και να τους κάνει γνωστό ότι οι δρόμοι δεν είναι μόνο για αυτούς. Επειδή τέτοια περιστατικά έχουν συμβεί και στο παρελθόν θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι τυχαία και μεμονωμένα και ότι δεν υποκρύπτουν κάποια μορφή κόντρας των οδηγών με τους ποδηλάτες.
Υ.Σ. Τα στοιχεία του οχήματος είναι στη διάθεση οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου.

Για την ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΑΠΟ-ΔΡΑΣΗ ΠΙΕΡΙΑΣ
Το Δ.Σ.