Υλικά
• 3 μελιτζάνες
• 3 – 4 κολοκυθάκια
• 5 πιπεριές πράσινες
• 20 μπάμιες
• 20 φασολάκια
• 2 ντομάτες ώριμες πολτοποιημένες
• 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
• 2 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φέτες
• ρίγανη
• αλάτι
• πιπέρι
• 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
• 1 ποτήρι νερό
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα λαχανικά και τα αφήνουμε να στραγγίσουν. Κόβουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια σε στρογγυλές φέτες, καθαρίζουμε τα φασολάκια κόβοντας τις άκρες τους, αφαιρούμε από τις μπάμιες το πάνω μέρος με το κοτσανάκι, βγάζουμε από τις πιπεριές τα σπόρια και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Σε τηγάνι καίμε λίγο από το λάδι και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι με το σκόρδο. Μόλις μαραθούν, προσθέτουμε την ντομάτα και το μαϊντανό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σε άλλο τηγάνι καίμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε ελαφρά τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές.
Κατόπιν τις προσθέτουμε στο πρώτο σκεύος με την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε τα λαχανικά και προσθέτουμε το νερό. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά και να μείνει με τη σάλτσα του.
[από το Εδεσματολόγιον Θεσσαλίας]
Στείλτε τη δίκη σας συνταγή στο syntages@thessalianews.gr, σημειώνοντας το όνομα σας και τον τόπο.
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
• 3 μελιτζάνες
• 3 – 4 κολοκυθάκια
• 5 πιπεριές πράσινες
• 20 μπάμιες
• 20 φασολάκια
• 2 ντομάτες ώριμες πολτοποιημένες
• 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
• 2 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φέτες
• ρίγανη
• αλάτι
• πιπέρι
• 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
• 1 ποτήρι νερό
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα λαχανικά και τα αφήνουμε να στραγγίσουν. Κόβουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια σε στρογγυλές φέτες, καθαρίζουμε τα φασολάκια κόβοντας τις άκρες τους, αφαιρούμε από τις μπάμιες το πάνω μέρος με το κοτσανάκι, βγάζουμε από τις πιπεριές τα σπόρια και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Σε τηγάνι καίμε λίγο από το λάδι και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι με το σκόρδο. Μόλις μαραθούν, προσθέτουμε την ντομάτα και το μαϊντανό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σε άλλο τηγάνι καίμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε ελαφρά τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές.
Κατόπιν τις προσθέτουμε στο πρώτο σκεύος με την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε τα λαχανικά και προσθέτουμε το νερό. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά και να μείνει με τη σάλτσα του.
[από το Εδεσματολόγιον Θεσσαλίας]
Στείλτε τη δίκη σας συνταγή στο syntages@thessalianews.gr, σημειώνοντας το όνομα σας και τον τόπο.
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ