Όσο και να αγαπάτε την μαγειρική, όσο και να σας αρέσει το σπίτι σας και η περιποίησή του, σίγουρα υπάρχουν στιγμές που εκνευρίζεστε με διάφορα πράγματα και θέλετε να τα παρατήσετε και να φύγετε. Τι θα λέγατε να λύναμε σήμερα μερικά εκνευριστικά μικροπροβλήματα;
Παρακάτω θα βρείτε 10 tips που θα κάνουν τη ζωή σας ευκολότερη:
- Aν οι μπανάνες σας μαυρίζουν πολύ γρήγορα τότε μην ξεχνάτε με το που τις αγοράζετε να τυλίγετε τα άκρα τους με μια διάφανη μεμβράνη.
- Αν δε θέλετε να μένουν στα τζάμια των παραθύρων σας χνούδια, τότε καθαρίστε τα με φίλτρα καφέ!
- Αν έπεσε πολύ αλάτι μέσα στην κατσαρόλα, μην πετάξετε το φαγητό. Σώστε την κατάσταση ρίχνοντας απλώς μέσα μια ξεφλουδισμένη πατάτα. Θα το απορροφήσει σύντομα.
- Αν το λεμόνι είναι αρκετά σκληρό, τότε πριν το κόψετε κυλήστε το στο τραπέζι πιέζοντάς το με δύναμη. Με αυτόν τον τρόπο θα βγάλει πιο εύκολα τον χυμό του.
- Αν σπάσατε αυγά στο μπολ και έπεσε μέσα τσόφλι μην ανησυχείτε. Το κόλπο είναι απλό: Χρησιμοποιήστε ένα άλλο κομμάτι από το κέλυφος του αυγού για να σπρώξετε το κομματάκι που έπεσε στο μπολ και... ούτε γάτα ούτε ζημιά!
- Αν κάθε φορά που πάτε να καθαρίσετε μια πιπεριά πετάγονται πάνω σας τα μισά κουκούτσια σας τότε δώστε βάση: Κόψτε πρώτα την ουρά και χαράξτε γύρω-γύρω το κοτσάνι. Έπειτα, κόψτε σε φέτες την πιπεριά από την κορυφή μέχρι κάτω και αφαιρέστε τις ώστε να μείνουν μόνο τα κουκούτσια με το κοτσάνι. Τόσο απλά και εύκολα.
- Αν τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά σας (μαρούλι, ρόκα κλπ) μαραίνονται γρήγορα τότε δεν έχετε παρά να τα αποθηκεύσετε μέσα σε μια σακούλα τροφίμων στην οποία θα έχετε ήδη τοποθετήσει λίγο χαρτί κουζίνας.
- Αν το κρέας που βράζετε συνεχίζει να είναι αρκετά σκληρό, τότε προσθέστε απλώς στην κατσαρόλα ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.
- Αν θέλετε το ρύζι να βγει σπυρωτό, ρίξτε απλώς 4 σταγόνες λεμόνι στην κατσαρόλα την ώρα που το βράζετε.
- Αν βράζετε κουνουπίδι και δεν αντέχετε την ενοχλητική μυρωδιά του ρίξτε μέσα στο νερό (πριν αρχίσει να βράζει) μισό λεμόνι με τη φλούδα.
Παρακάτω θα βρείτε 10 tips που θα κάνουν τη ζωή σας ευκολότερη:
- Aν οι μπανάνες σας μαυρίζουν πολύ γρήγορα τότε μην ξεχνάτε με το που τις αγοράζετε να τυλίγετε τα άκρα τους με μια διάφανη μεμβράνη.
- Αν δε θέλετε να μένουν στα τζάμια των παραθύρων σας χνούδια, τότε καθαρίστε τα με φίλτρα καφέ!
- Αν έπεσε πολύ αλάτι μέσα στην κατσαρόλα, μην πετάξετε το φαγητό. Σώστε την κατάσταση ρίχνοντας απλώς μέσα μια ξεφλουδισμένη πατάτα. Θα το απορροφήσει σύντομα.
- Αν το λεμόνι είναι αρκετά σκληρό, τότε πριν το κόψετε κυλήστε το στο τραπέζι πιέζοντάς το με δύναμη. Με αυτόν τον τρόπο θα βγάλει πιο εύκολα τον χυμό του.
- Αν σπάσατε αυγά στο μπολ και έπεσε μέσα τσόφλι μην ανησυχείτε. Το κόλπο είναι απλό: Χρησιμοποιήστε ένα άλλο κομμάτι από το κέλυφος του αυγού για να σπρώξετε το κομματάκι που έπεσε στο μπολ και... ούτε γάτα ούτε ζημιά!
- Αν κάθε φορά που πάτε να καθαρίσετε μια πιπεριά πετάγονται πάνω σας τα μισά κουκούτσια σας τότε δώστε βάση: Κόψτε πρώτα την ουρά και χαράξτε γύρω-γύρω το κοτσάνι. Έπειτα, κόψτε σε φέτες την πιπεριά από την κορυφή μέχρι κάτω και αφαιρέστε τις ώστε να μείνουν μόνο τα κουκούτσια με το κοτσάνι. Τόσο απλά και εύκολα.
- Αν τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά σας (μαρούλι, ρόκα κλπ) μαραίνονται γρήγορα τότε δεν έχετε παρά να τα αποθηκεύσετε μέσα σε μια σακούλα τροφίμων στην οποία θα έχετε ήδη τοποθετήσει λίγο χαρτί κουζίνας.
- Αν το κρέας που βράζετε συνεχίζει να είναι αρκετά σκληρό, τότε προσθέστε απλώς στην κατσαρόλα ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.
- Αν θέλετε το ρύζι να βγει σπυρωτό, ρίξτε απλώς 4 σταγόνες λεμόνι στην κατσαρόλα την ώρα που το βράζετε.
- Αν βράζετε κουνουπίδι και δεν αντέχετε την ενοχλητική μυρωδιά του ρίξτε μέσα στο νερό (πριν αρχίσει να βράζει) μισό λεμόνι με τη φλούδα.