Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Τσιπούρες με σέλινο από την Σκόπελο

 
 
 
  Υλικά
 
4 τσιπούρες
2 κιλά σέλινο
4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο  

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζανάκι βούτυρο φρέσκο για το τηγάνισμα
αλάτι
πιπέρι
1 λεμόνι, το χυμό
2 αυγά

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το σέλινο. Το κόβουμε στα τέσσερα , το ζεματίζουμε σε βραστό νερό και το σουρώνουμε καλά.

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις τσιπούρες, τις αλευρώνουμε και τις τηγανίζουμε στο βούτυρο σε χαμηλό φωτιά.

Σε πλατιά κατσαρόλα καίμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό και τον άνηθο. Τέλος, προσθέτουμε το σέλινο και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να μαραθούν. Μόλις τηγανιστούν οι τσιπούρες, τις στρώνουμε τη μία δίπλα στην άλλη στην κατσαρόλα πάνω από το σέλινο.

Τις περιχύνουμε με το βούτυρο, στο οποίο τις τηγανίσαμε, προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 10 λεπτά.

Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τα χτυπάμε λίγη ώρα μαζί. Κατεβάζουμε το φαγητό από τη φωτιά και το περιχύνουμε με το αυγολέμονο, κουνώντας την κατσαρόλα για να πάει παντού.

[από το Εδεσματολόγιον Θεσσαλίας]

Στείλτε τη δική σας συνταγή στο syntages@thessalianews.gr, σημειώνοντας το όνομά σας και τον τόπο (καλό θα ήταν να συνοδεύει τη συνταγή σας και μια φωτογραφία).