Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Αντιπερειφερειάρχη Πιερίας κ. Σοφίας Μαυρίδου για την ανάδειξη και προβολή των ρακοκάζανων της Πιερίας και του παραδοσιακού αγνού τσίπουρου που παράγεται σε αυτά, βρέθηκαν στην Πιερία οι δημοσιογράφοι, κ. Νίκος Μαστροπαύλος του Βήματος, η κα. Ελευθερία Αλαβάνου του Έθνους, η κα. Βασιλική Κεράστα της Καθημερινής και η κα. Κατερίνα Καλλιστώ Γούναρη της Athens Voice και...
επισκέφτηκαν την 17η γιορτή τσίπουρο στην Μεσαία Μηλιά.
Η απόσταξη του τσίπουρου από τους παραδοσιακούς Διημερούς Αμβυκούχους της Πιερίας, αποτελεί μια δυνατή πολιτιστική και γαστρονομική παράδοση για την Πιερία, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος. Οφείλουμε να το προστατέψουμε όλοι οι Πιεριείς αυτό το παραδοσιακό αγροτικό προϊόν.
Είχαν προηγηθεί επισκέψεις σε ρακοκάζανα της περιοχής, ώστε οι φιλοξενούμενοι να μυηθούν στα μυστικά της απόσταξης του τσίπουρου και να πάρουν μέρος στην «ιεροτελεστία» της παραγωγής του. Τους δημοσιογράφους συνόδευαν η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας κα. Ευαγγελία Ξυπτερά Λάμπρου ο αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Ζώβας και ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Π.Ε. Πιερίας κ. Δημήτρης Ρουκάς.

