Στο Κέντρο Ημέρας ‘4 Εποχές’, επί της Εθνικής Αντιστάσεως 51, στην Κατερίνη, την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015, διοργανώθηκε από την Πολυκλαδική Θεραπευτική Ομάδα, ημέρα ποίησης.
Μετά από επικοινωνία της εργοθεραπεύτριας κ. Μοσχολούρη Παναγιώτας, μας τίμησαν με την παρουσία τους και την απαγγελία ποιημάτων τέσσερις διακεκριμένες ποιήτριες του τόπου μας: η κ. Παπανικολάου Μίνα, η κ. Τσερτεκίδου Γιώτα, η κ. Ζαρομητροπούλου Ελένη και η κ. Σαχινίδου Έλη.
Με την...
έναρξη της εκδήλωσης η υπεύθυνη του Κέντρου Ημέρας ‘4 Εποχές’ κ. Τσανοσίδου Χαρά καλοσώρισε και ευχαρίστησε τις ποιήτριες. Ακολούθως η κ. Τσερτεκίδου Γιώτα εξέφρασε εκ μέρους των ποιητριών τις ευχαριστίες τους για την πρόσκληση.
Τα ποιήματα είχαν λυρισμό και τα διέπνεε μια διακριτική λεπτή μελαγχολία και νοσταλγία. Κάθε στιχούργημα ήταν δώρημα ποιητικής διεργασίας, μια λυτρωτική εικόνα του εσώκοσμου και αποκάλυψη καρδιάς και λογισμού.
Οι ποιήτριες με γλώσσα λιτή και απέριττη, καθημερινή και με λεπτεπίλεπτη
χάρη, οδήγησαν τους ακροατές να ακολουθήσουν τον δρόμο της ψυχής και
ψαχουλεύοντας πίσω από τις λέξεις να ξεκλειδώσουν συναισθήματα χαράς και
αγάπης, να χαλαρώσουν, να συγκινηθούν και να ταξιδέψουν σε άλλους
χρόνους και τόπους.
Την όλη παρουσίαση έντυναν μουσικά οι νότες του αρμονίου από την εθελόντρια κ. Γκαγκούδη Μαργαρίτα, που στη συνέχεια μαζί με τον εθελοντή κ. Ανδρέου Γεώργιο (βιολί), έπαιξαν μελοποιημένα ποιήματα μεγάλων δημιουργών, τα οποία τραγουδήθηκαν από μέλη και προσωπικό των Κέντρων Ημέρας.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν χρήστες των υπηρεσιών του Κέντρου Ημέρας ‘4 Εποχές’, ένοικοι των δομών του δικτύου ψυχικής υγείας, που εξυπηρετούνται από το Κέντρο Ημέρας ‘Το Σπίτι των Μουσών’ και φιλοξενούμενοι της Εταιρίας Ψυχικής Υγείας & Κοινωνικής Αποκατάστασης (Ε.Ψ.Υ.Κ.Α.), καθώς και πολίτες της πόλης μας.
Η εκδήλωση έκλεισε με μια μικρή δεξίωση που ετοίμασε το προσωπικό των Κέντρων Ημέρας προς τιμή των παρευρισκομένων.
Η Επιστημονικά Υπεύθυνη Ο Διοικητής
Τσανοσίδου Χαρά του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης
Φαρμάκης Αστέριος


