Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Σαββίδης Παναγιώτης : ΟΤΑΝ ΟΙ ΝΑΖΙ ΤΗΣ "ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ" ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΘΩΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ


 Την ώρα που όλος ο κόσμος παρακολουθεί αποσβολωμένος το έγκλημα που διαπράττετε στο ΑΙΓΑΙΟ και κατά επέκταση στην ΜΕΣΟΓΕΙΟ θάλασσα, με τα εκατοντάδες πτώματα που ξεβράζουν οι θάλασσες, με τα... 

μικρά παιδιά, τους συγγενείς, τους γονείς τους. Οι ΝΑΖΙ της "χρυσής αυγής", στεναχωρήθηκαν για την κινητοποίηση-παρέμβαση που έκανε το ΚΚΕ, βάζοντας πανό στην Ακρόπολη στην Αθήνα, για να στείλει το μήνυμα "Ε.Ε. και ΝΑΤΟ κάνουν τη Μεσόγειο θάλασσα νεκρών - ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ".
Ποιο ήταν το σχόλιο που έκαναν στο φασιστοσάιτ τους, οι ΝΑΖΙ της <<χρυσής αυγής>> ? <<Ανέβηκαν οι ΚΚΕ στην Ακρόπολη, για να διατυπώσουν αιτήματα εναντίον των Ελλήνων και υπέρ των λαθρομεταναστών>>.
Κατά τους ΝΑΖΙ της <<χρυσής αυγής>>, στο να δείξεις την συμπαράσταση σου στους πρόσφυγες, που ξεκληρίζονται κατά χιλιάδες στον τόπο τους , από τα φερέφωνα των ιμπεριαλιστών (Τζιχαντιστές, Συριακή αντιπολίτευση πλαισιωμένη από μισθοφόρους πάσης φύσεως, ομάδες Αλ-κάιντα, βομβαρδισμοί Ρωσικής πολεμικής αεροπορίας) και θαλασσοπνίγονται στις θάλασσες, είναι πράξη εναντίον των Ελλήνων.
Η αντιδραστική αυτή άποψη, όχι μόνο πρέπει να προβληματίσει τον κάθε κοινό νου, αλλά πρέπει να συνειδητοποιηθεί ο χαρακτήρας της ναζιστικής αυτής οργάνωσης, της <<χρυσής αυγής>>. Η <<χρυσή αυγή>> πίσω από της <<πατριωτικές>> κορώνες, κρύβει το αποκρουστικό της πρόσωπο, την ρατσιστική, ναζιστική ιδεολογία του εθνικοσοσιαλισμού που πιστεύει.
Στο μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα αθωώνει τους εγκληματίες ιμπεριαλιστές, που στα πλαίσια χάραξης νέων ζωνών επιρροής και εκμετάλλευσης, ενεργειακών πηγών και ενεργειακών κόμβων. Δημιουργούν τεχνητές εντάσεις, άλλοθι για επεμβάσεις, με δούρειους ίππους όπως οι <<τζιχαντιστές>>. Για να ελέγχουν περιοχές, κράτη που θα γίνουν δορυφόροι τους, για τα συμφέροντα των μονοπωλίων που εκπροσωπούν. Σε αυτή την κατεύθυνση οξύνονται οι ανταγωνισμοί, για το ποιος ιμπεριαλιστής θα χει το πάνω χέρι (ΗΠΑ – Ε.Ε. – ΡΩΣΙΑ - ΚΙΝΑ κ.α.).
Αυτή είναι η ταμπακιέρα που δρομολογεί της αρνητικές εξελίξεις για τους λαούς. Που ξεκληρίζονται κατά χιλιάδες και πνίγονται στις θάλασσες και η <<χρυσή αυγή>> δεν βγάζει άχνα, παρά μόνο παραπληροφορεί, διαστρεβλώνει και σκορπάει το δηλητήριο του ρατσισμού. Η <<χρυσή αυγή>>, για άλλη μια φορά αποδεικνύεται χρήσιμη για το σύστημα και δίνει της υπηρεσίες της.Με μεθοδικότητα και σχέδιο, προβοκάροντας της αγωνιστικές διαθέσεις του λαού και κυρίως την πολιτική πρωτοπορία της εργατικής τάξης, το ΚΚΕ.
Η πολιτική των ιμπεριαλιστών είναι αυτή που μακελεύει τους λαούς στην Μέση Ανατολή, με την πρωτοκαθεδρία να την έχει η ΗΠΑ και η Ε.Ε. Είναι ίδια, με την πολιτική που εξαθλιώνει και φτωχοποιεί τον λαό μας, τους λαούς της Ε.Ε. με <<μνημόνια>> η χωρίς <<μνημόνια>>, γιατί ο στρατηγικός στόχος είναι ένας. Να ανακάμψουν τα κέρδη των μονοπωλίων, να αναστυλωθεί το μέσο ποσοστό κέρδους. Και αυτό για να επιτευχθεί από την μια πρέπει να εξασφαλιστεί ένα φθηνό εργατικό δυναμικό, δηλαδή δουλειά χωρίς δικαιώματα. Και από την άλλη να ελεχθούν και να εκμεταλλευτούν περιοχές με ενεργειακές πηγές η αποτελούν ενεργειακοί κόμβοι. Αυτή η εγκληματική πολιτική για τα συμφέροντα των μονοπωλίων, οδηγεί στην βαρβαρότητα και στην εξαθλίωση των λαών.
Για αυτό πατριωτικό καθήκον δεν είναι οι άναρθρες ρατσιστικές κραυγές της <<χρυσής αυγής>>, η προώθηση των ρατσιστικών της θέσεων, ότι για όλα τα δεινά μας φταίει ο ξένος εργάτης, ο μετανάστης, ο πρόσφυγας, για αυτό δεν μας νοιάζει να πάνε να πνιγούνε. Αλλά σήμερα πραγματικό πατριωτικό καθήκον είναι να παλέψουμε οργανωμένα, μαζικά, μαχητικά στους δρόμους, με όρους εργατικού, ταξικού, κινήματος και λαϊκής συμμαχίας, ενάντια στους καπιταλιστές και τα μονοπώλια που προστατεύει η <<χρυσή αυγή>>.
Την απάντηση στους ΝΑΖΙ της <<χρυσής αυγής>> δεν το δίνει τόσο η προσπάθεια του συγκεκριμένου άρθρου, όσο η αθρόα, εθελοντική, συγκινητική, προσφορά του Ελληνικού λαού, να βοηθήσει τους προσφυγές , μετανάστες, που πνίγονται και ταλαιπωρούνται στις θάλασσες. Από την Μυτιλήνη, την Χίο, την Κάλυμνο, σε όλα τα νησιά μας, στις πόλεις όλης της χώρας, ο Ελληνικός λαός, κάθε ηλικίας, είναι στο πόδι βοηθάει και συνεισφέρει για το δράμα των προσφύγων, μεταναστών.
Αλληλεγγύη είναι το όπλο των λαών, δύναμη στα χέρια τους, για την ανατροπή, την κοινωνική προοπτική και προκοπή.

Σαββίδης Παναγιώτης