Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Τίμησαν τον δάσκαλο



 Ένα μεγάλο δάσκαλο της παραδοσιακής μας μουσικής, τον Χρόνη Αηδονίδη, τίμησε ο Δήμος Χαλκιδέων διά του Δημάρχου Χρήστου Παγώνη, στην εκδήλωση που διοργανώθηκε τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Παπαδημητρίου στη Χαλκίδα, από τη... 

Σχολή Παραδοσιακών Μουσικών Οργάνων “Χ. Αηδονίδης”και τον ΔΟΑΠΠΕΧ. Η εκδήλωση με “άρωμα Χριστουγέννων” ήταν αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα μουσικό και τραγουδιστή , που όπως είπε και ο Δήμαρχος “μας έχει δώσει τη σπουδαία μαγιά που χρειάζεται ο τόπος μας για να ζυμώσει την άσβεστη συνέχεια του πολιτισμού μας, σημαντική παρακαταθήκη και κληρονομιά για το μέλλον των νέων μας”.

Συμμετείχαν η Νεκταρία Καραντζή, που τραγούδησε και μαζί με τον Χ. Αηδονίδη, τα Μουσικά Σύνολα της Σχολής και η χορωδία της “De Profundis”.
Όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης ευχαρίστησε στο ξεκίνημα η Πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ Λ. Ζλακώνη, όπως και όλους τους παριστάμενους που είχαν κατακλύσει το Θέατρο.
Στην παρέμβασή του ο Δήμαρχος Χ. Παγώνης αναφέρθηκε στη δημιουργία και την προσφορά του Χρόνη Αηδονίδη στην ελληνική μουσική και παράδοση για πολλές δεκαετίες : “Όσοι ασχολούνται με το δημοτικό τραγούδι και την παράδοση, είπε ο Δήμαρχος, γίνονται κομιστές της ιστορίας, διδάσκουν αξίες του παρελθόντος, ενώνουν πολιτισμικά στοιχεία και στηρίζουν τη συλλογική ταυτότητα του λαού μας, ιδιαίτερα στις δύσκολες εποχές που ζούμε”.
Καταλήγοντας ο Χ. Παγώνης ευχαρίστησε τον Χρόνη Αηδονίδη για όσα έχει προσφέρει στον τόπο και τόνισε ότι η παραδοσιακή μουσική είναι ζωντανό και αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού και της κουλτούρας της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας. Δεν είναι μουσειακό είδος. Υπάρχει μέσα μας για να μας εμπνέει.

Αμέσως μετά ο Δήμαρχος απένειμε αναμνηστική πλακέτα στον Χρόνη Αηδονίδη. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με σύντομη ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Χαλκίδας κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Χ. Παγώνη και την Λ. Ζλακώνη για το επιτυχημένο αφιέρωμα στον μεγάλο δάσκαλο της ελληνικής παράδοσης.
Παράλληλα, ο κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τον Χρόνη Αηδονίδη για την τεράστια συνεισφορά του στον ελληνικό πολιτισμό, καθώς και τη Νεκταρία Καραντζή για την εκπληκτική ερμηνεία της.   

evianews.com