Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Μακαρονάδα Μανιάτικη



Μια εύκολη, γρήγορη και οικονομική μακαρονάδα που κρύβει μεγάλη νοστιμιά!

Υλικά: (για 4 άτομα): 1 πακέτο μακαρόνια Νο. 5, 250 γρ. μυζήθρα και λίγη ακόμη ψιλοτριμμένη για το σερβίρισμα, 100 ml ελαιόλαδο και λίγο ακόμη για το τηγάνισμα των αυγών, 4 αυγά ή περισσότερα ανάλογα με τα πόσα θέλει ο καθένας στη μερίδα του, 2 κουτ. σούπας βούτυρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι.

Εκτέλεση: Σε... 

μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά να ζεσταθούν καλά. Προσθέτουμε την τριμμένη μυζήθρα και ανακατεύουμε με μια ξύλινη σπάτουλα και σοτάρουμε για περίπου 4-5 λεπτά μέχρι ροδίσει. Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα επαναφέρουμε στην κατσαρόλα, αδειάζω πάνω τους το μείγμα του τυριού και ανακατεύουμε ώστε να μοιραστεί ομοιόμορφα. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τηγανίζουμε τα αυγά μάτια (κατά προτίμηση μελάτα). Σερβίρουμε στο πιάτο μακαρόνια και από πάνω προσθέτουμε τα αυγά. Αν θέλουμε, τρίβουμε πιπέρι και επιπλέον μυζήθρα και σπάμε τον κρόκο για να «τρέξει» μέσα στα μακαρόνια.

Τα γράδα της νοστιμιάς φτάνουνε στο απόγειο τους.

Καλή σας όρεξη!