Υλικά για 4-6 άτομα
- 1 φλιτζάνι αλεύρι
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 3 κουταλιές της σούπας κακάο
- 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 2 αυγά
- 2 κουταλιές σπορέλαιο
- 2 μπανάνες κομμένες σε ροδέλες
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- Πραλίνα φουντουκιού
Εκτέλεση
- Ανακατεύετε το γάλα, με το αλεύρι, τα αυγά, το κακάο, τη ζάχαρη και το σπορέλαιο.
- Βάζετε ένα αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι, ανοίγετε τη φωτιά και περιμένετε να αρχίσει να καίει, ώστε να είναι ήδη ζεστό όταν θα βάλετε το χυλό για τις κρέπες.
- Αλείφετε με λάδι το τηγάνι και χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, παίρνετε μια κουταλιά από το χυλό που φτιάξατε και τη ρίχνετε μέσα στο τηγάνι.
- Κουνάτε το τηγάνι για να καλυφθεί όλη η επιφάνεια με το χυλό. Αφήνετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά, μέχρι να ψηθεί η κάτω πλευρά.
- Όταν αρχίσει να ξεκολλάει η κρέπα από τις άκρες, τη γυρίζετε, για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
- Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο, με τον υπόλοιπο χυλό, με αυτά τα υλικά, φτιάχνετε 12 κρέπες των 20 εκατοστών. Μόλις ψήσετε όλες τις κρέπες, τις βάζετε τη μια πάνω στην άλλη.
- Κόβετε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις τηγανίζετε με λίγη ζάχαρη για 7 λεπτά.
- Μοιράζετε τις μπανάνες στις κρέπες, τις τυλίγετε και ραντίζετε με λίγη πραλίνα φουντουκιού.