Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Ορειβατικός Σύλλογος Βροντούς - Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016, πεζοπορία στον Όλυμπο.


Διαδρομή :Κρεβάτια – Απανά Ουτζάκια – Όρνιο

Ο ΕΟΣ Βροντούς καλεί τα μέλη και τους φίλους του για πεζοπορία στον Όλυμπο την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016 στην διαδρομή : Κρεβάτια (1.010μ ) – Απανά Ουτζάκια (1.550μ ) – Όρνιο ( 1.580μ ) συνολικής διάρκειας 4-5 ωρών, συνολικό μήκος διαδρομής 5 χιλ και βαθμός δυσκολίας Α +. Αφετηρία της πεζοπορίας μας το... 
  

 
 
 
 
 
καταφύγιο Κρεβάτια, ακολουθούμε το σηματοδοτημένο μονοπάτι που οδηγεί στο Μπαρμπάλα, βαδίζουμε μέχρι τα Απανά Ουτζάκια και στην συνέχεια κινούμαστε αριστερά προς το ρέμα της Αγ. Τριάδας για να καταλήξουμε μετά από μισή ώρα σε ένα όμορφο μπαλκόνι, με μοναδική θέα τόσο προς τις ψηλές κορυφές όσο και προς το ρέμα. Η θέση Όρνιο οφείλει την ονομασία του στο γεγονός πως παλιότερα όταν στο Όλυμπο υπήρχαν πλήθος από όρνια στην συγκεκριμένη θέση είχε βρει καταφύγιο ένα γέρικο όρνιο.

Στην επιστροφή όσοι επιθυμούν καφέ, τσίπουρο και φαγητό θα επισκεφτούμε το δικό μας καταφύγιο στα Κρεβάτια.

Αρχικά θα συναντηθούμε στα γραφεία του ΕΟΣ Βροντούς στις 8,45πμ και στην συνέχεια θα μεταβούμε οδικώς για να καταλήξουμε μετά από 8 χιλ χωματόδρομο στη θέση Κρεβάτια.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ : Σακίδιο ημέρας, Μποτάκια πεζοπορίας ,Μακρύ παντελόνι ή κολάν πεζοπορίας, Αδιάβροχο , δύο μπλουζάκια, Μπουφάν αντιανεμικό-αδιάβροχο ,ατομικό φαρμακείο , Παγούρι 1,5 λίτρων, Μπατόν , καπέλο - χαρτομάντιλα, Σνακ (σοκολάτες-παστέλια), και φωτογραφική μηχανή. Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί αν συντρέχουν λόγοι ασφάλειας η λόγω καιρικών συνθηκών.

Αρχηγοί ανάβασης: Περσεφόνη Κακουλίδου και Καρτσαμπάς Βασίλης.

Αναχώρηση από Αγ. Απόστολους Βροντούς στις 8.45 πμ

Πληροφορίες : 6973 804 843.