Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Τελικά, ο δήμαρχος της πόλης μας, θέλει να υπάρχουν πολιτιστικά κέντρα ή όχι;


Ντάμπος Νίκος

Πριν από λίγες μέρες έκανα μια βόλτα στη πόλη, εντύπωση μου έκανε που η Κατερίνη δεν έχει χώρους φιλοξενίας πολιτιστικών εκδηλώσεων, παρά μόνο την Εκάβη και την Αστική Σχολή.
Ας δούμε τους χώρους..






Εκάβη πάρκο.


Ένας χώρος το οποίο εδώ και αν έχουν γίνει εκδηλώσεις. Με δύο αίθουσες οι οποίες η μία έχει 180 περίπου θέσεις, και η άλλη παραπάνω, επίσης εκεί στεγάζεται και η δημοτική βιβλιοθήκη, που μπορείς να πάρεις κάποιο βιβλίο να διαβάσεις.

Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα. Που να παρκάρει ο κόσμος τα αυτοκίνητα..

Αρχοντικό του Τσαλόπουλου.


Πριν από λίγα χρόνια αυτό το αρχοντικό το έβλεπες και ήταν έτοιμο να καταρρεύσει. Πήρε μια επιδότηση ο δήμαρχος μας, (1εκ ευρώ κόστισε περίπου) και το έκανε με την δικαιολογία πως το γραφείο του δημάρχου θα μεταφερθεί εκεί στον πάνω όροφο, και κάτω θα μπορούν να γίνονται εκδηλώσεις. 5 χρόνια πέρασαν περίπου και ούτε καν έγιναν αυτά που έγραψα. Το κτίριο του Τσαλόπουλου, σιγά σιγά πιάνει μούχλα, και δεν πάνε ούτε καν για συντήρηση του χώρου παρά μόνο στη συντήρηση του εξωτερικού χώρου..

Η Αστική Σχολή (το παλιό 1ο δημοτικό)


Η Αστική Σχολή. Ένας μικρός χώρος για να γίνονται εκδηλώσεις και ομιλίες, και όμως έχουνε γίνει ομιλίες! Πήρανε καρέκλες και τις βάλανε στον διάδρομο όπως μπαίνεις. Ζήτημα να πάρει 100 άτομα, και στο βάθος το αναλόγιο για να μιλήσει ο ομιλητής. τώρα αυτό το θέαμα σας άρεσε; Δηλαδή δεξιά και αριστερά να υπάρχει μια έκθεση, (πχ ζωγραφικής), και στον φαρδύ διάδρομο να γίνει κάποια ομιλία, η οποία ‘’παίρνει’’ 80-100 άτομα;. Εμένα προσωπικά αυτό το θέαμα δεν μου άρεσε!

Χατζόγλειο σχολείο.


Χατζόγλειο σχολείο. Τι να θυμηθείς εδώ; Που σε αυτόν τον χώρο γινόντουσαν μια χαρά και ωραία εκδηλώσεις, μία στον έναν όροφο, κάποια άλλη εκδήλωση στον δεύτερο όροφο χωρίς να ενοχλούνται οι παρευρισκόμενοι.. ξαφνικά πήραν την απόφαση να το ανακαινίσουν, πήραν από ό,τι ξέρω χρήματα για να το κάνει ο δήμος, αλλά το μόνο που κάνανε ήταν να κάνουν ένα στέγαστρο στη ταράτσα!
Συγνώμη αλλά όλα τα λεφτά της επιδότησης, πήγαν στο στέγαστρο;

Πολιτιστικό κέντρο Κατερίνης. (Αυτό που δεν έγινε στα ΚΤΕΛ)..

Εδώ τώρα τι να πεις.. το έλα να δεις! Ο δήμος πήρε τα λεφτά να το κάνει, ξεκίνησε, και στο τέλος έμεινε έτσι.
Ένας λόγος που δεν ολοκληρώθηκε, είναι ότι δεν ολοκληρώθηκε το έργο στο διάστημα που έπρεπε. Βλέπετε ότι πει το εσπα.
Εδώ ήταν μια μεγάλη ευκαιρία να αναδειχθεί η πόλη μας. Θα μπορούσαν εδώ να γίνονται εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, και κάθε είδους πολιτιστική εκδήλωση. Έχει και τον χώρο μπροστά και να γίνει ένα ωραίο πάρκινγκ, χωρίς ο κατερινιώτης (και μη) να σκέφτεται που θα παρκάρει το αυτοκίνητο.

Και τελειώνω με την εξής ερώτηση.

Τελικά ο δήμος θέλει να υπάρχουν πολιτιστικά κέντρα στη πόλη, ή βγαίνουν και λένε ‘’ε δεν βαριέσαι, έχουμε την Εκάβη και την Αστική Σχολή.’’..
Εκάβη, Αστική Σχολή, Χατζόγλειο, Το πολιτιστικό κέντρο που δεν έγινε στα ΚΤΕΛ. Το Τσαλοπούλειο.. αυτοί οι χώροι είναι για εκδηλώσεις, όχι μόνο τους δύο που θέλετε εσείς..

Ντάμπος Νίκος