Cheesecake με ζελέ
Δροσερό και ελαφρύ επιδόρπιο
Υλικά για 4-6 άτομα
Για την κρέμα
Για την κρέμα
225 γραμμάρια τυρί κρέμα
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι με λίγα λιπαρά
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
Για την επικάλυψη ζελέ
1 συσκευασία 90 γραμμαρίων ζελέ κεράσι ή φράουλα
Για τη βάση
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
Για την επικάλυψη ζελέ
1 συσκευασία 90 γραμμαρίων ζελέ κεράσι ή φράουλα
Για τη βάση
- 1 πακέτο θρυμματισμένα μπισκότα
- 6 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση
- Λαδώστε ή βουτυρώστε ένα πυρέξ και καλύψτε το με 2 φύλλα λαδόκολλας ένα οριζόντια και άλλο ένα κάθετα.
- Συνδυάστε τα θρυμματισμένα μπισκότα, το βούτυρο, και τη ζάχαρη. Πιέστε στο κάτω μέρος του πυρέξ.
- Στο κάδο του μίξερ ανακατεύετε την κρέμα γάλακτος μαζί το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, ζάχαρη και βανίλια μέχρι να σφίξει το μείγμα μας.
- Ρίχνετε το μείγμα κρέμας πάνω από τη βάση και τοποθετείτε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξετε το ζελέ.
- Φτιάξτε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει για 30 λεπτά.
- Στη συνέχεια ρίχνετε το υγρό ζελέ πάνω από την κρέμα cheesecake και αποθηκεύετε στο ψυγείο για 4 ώρες.