Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Συνταγή Cheesecake με ζελέ: Δροσερό και ελαφρύ επιδόρπιο


Cheesecake με ζελέ
Δροσερό και ελαφρύ επιδόρπιο
 
Υλικά για 4-6 άτομα

Για την κρέμα 

225 γραμμάρια τυρί κρέμα
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη 
 

 
 
 
 
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι με λίγα λιπαρά
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
Για την επικάλυψη ζελέ
1 συσκευασία 90 γραμμαρίων ζελέ κεράσι ή φράουλα
Για τη βάση
  • 1 πακέτο θρυμματισμένα μπισκότα
  • 6 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Λαδώστε ή βουτυρώστε ένα πυρέξ και καλύψτε το με 2 φύλλα λαδόκολλας ένα οριζόντια και άλλο ένα κάθετα.
  2. Συνδυάστε τα θρυμματισμένα μπισκότα, το βούτυρο, και τη ζάχαρη. Πιέστε στο κάτω μέρος του πυρέξ.
  3. Στο κάδο του μίξερ ανακατεύετε την κρέμα γάλακτος μαζί το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, ζάχαρη και βανίλια μέχρι να σφίξει το μείγμα μας.
  4. Ρίχνετε το μείγμα κρέμας πάνω από τη βάση και τοποθετείτε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξετε το ζελέ.
  5. Φτιάξτε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει για 30 λεπτά.
  6. Στη συνέχεια ρίχνετε το υγρό ζελέ πάνω από την κρέμα cheesecake και αποθηκεύετε στο ψυγείο για 4 ώρες.