Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

O ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ Η ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΕΞΩΡΑΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΑΘΩΩΝΟΥΝ ΤΗΣ ΦΙΛΟΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ



ΓΡΑΦΕΙ Ο ΙΣΟΒΙΤΗΣ

Σε μια εποχή που η παγκόσμια καπιταλιστική οικονομία είναι σε ύφεση, με τον κίνδυνο να μπει σε νέο κύκλο συγχρονισμένης κρίσης, με της ενδοιμπεριαλστικές αντιθέσεις και ανταγωνισμούς να...





οξύνονται, κυρίως για το ποια ιμπεριαλιστική συμμαχία, ποιανού μονοπώλιο, θα πάρει τα ηνία ελέγχου και εκμετάλλευσης των ενεργειακών κοιτασμάτων και πηγών. Οι μηχανισμοί αποπροσανατολισμού και παραπλάνησης των λαών, δουλεύουν στο φουλ, αφού πρέπει να υποσκαφθεί κάθε οργανωμένη λαϊκή αντίδραση, που έχει ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά και μπορεί να χειραφετήσει τους λαούς, από την αστική πολιτική , αστική ιδεολογία.

Της συνέπειες της οικονομικής κρίσης, από της πολιτικές διαχείρισης προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, των μονοπωλίων, το πληρώνει ο λαός μας που ματώνει καθημερινά.

Αλλά δεν πρέπει να φάνει αυτό, που είναι συνειδητή, ταξική, πολιτική, που δίνει διέξοδο σε συσσωρευμένα, λιμνάζοντα, κεφάλαια, να ξαναεπενδυθούν, με μεγάλο περιθώριο κέρδους. Αλλά φανεί ότι φταίει μια κακή κυβέρνηση, ένας ανίκανος πρωθυπουργός, κάποιος ανεύθυνος υπουργός και μιλάω για όλες της μέχρι τώρα αστικές κυβερνήσεις, που διαχειρίστηκαν, διαχειρίζονται μέχρι τώρα, πολιτικά την οικονομική κρίση από το 2010.

Δεν πρέπει να φανεί η ταξικότητα του περιεχομένου της πολιτικής, ο αντιδραστικός χαρακτήρας της Ε.Ε., σαν διακρατική ένωση καπιταλιστικών χωρών και κυρίως ότι η οικονομική κρίση, είναι γέννημα θρέμμα των νομοτελειών του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος και από αυτήν το σύστημα δεν μπορεί να ξεφύγει, γιατί έχει αντικειμενική βάση και περιεχόμενο.

Θέλουν την συσκότιση του λαού για όλα αυτά, για αυτό τον αποπροσανατολίζουν, να τον παραπλανούν, γιατί φοβούνται τον οργανωμένο λαό, να μην τους αμφισβητήσει με πολιτικά, ταξικά, χαρακτηριστικά, να μην παλέψει ο λαός, μαζικά, μαχητικά, μέσα από ένα εργατικό- λαϊκό κίνημα, ταξικής σύγκρουσης, ρήξης, ανατροπής, με την εξουσία των αστών, για την κοινωνική απελευθέρωση.

Γιατί εκεί βρίσκεται η διέξοδο του λαού, από της αντιλαϊκές, αντιδραστικές, πολιτικές, της φιλομονοπωλιακές πολιτικές, που υπηρετούν τα κέρδη μιας κοινωνικής μειοψηφίας, τα κέρδη των ιδιοκτητών των μέσων παραγωγής, των εκμεταλλευτών, τα κέρδη των καπιταλιστών, έναντι των λαϊκών – κοινωνικών αναγκών.

Οι ναζί της << χρυσής αυγής >>, ο φασισμός, συγκαλυμμένος η απροκάλυπτος, παίζει ακριβώς αυτό τον ρόλο. Τον ρόλο του αποπροσανατολισμού και λειτουργούν σαν βαλβίδα λαϊκής εκτόνωσης, από την αγανάκτηση και το θυμό του λαού, από της εφαρμοζόμενες πολιτικές υπέρ του κεφαλαίου και της Ε.Ε. Αλλά αυτός ο θυμός τους, φιλτράρεται από τους ναζί και τους φασίστες και διοχετεύεται σε λάθος κατεύθυνση, αθωώνοντας τους καπιταλιστές, την εξουσία - ιδιοκτησία τους, τα μονοπώλια, τους ιμπεριαλιστές.

Οι ναζί της << χρυσής αυγής >> είναι τσιράκια του συστήματος, του κεφαλαίου, για αυτό έχει και την στήριξη τμημάτων του κεφαλαίου, όπως τους εφοπλιστές και όχι μόνο.

Στόχος τους είναι, να βάλουν εμπόδια στην ριζοσπαστικοποίηση του λαού, για να μην παλέψει, με όρους πολιτικούς, όρους ταξικούς, μέσα από το εργατικό – λαϊκό κίνημα, ενάντια στις πολιτικές του κεφαλαίου, για την ανατροπή τους, σε επίπεδο οικονομίας – εξουσίας. Για αυτό δρουν με όρους μαντρόσκυλου, οι ναζί της << χρυσής αυγής >>. Είναι τα μαντρόσκυλα του κεφαλαίου, των καπιταλιστών.

Σε διατεταγμένη υπηρεσία βρίσκονται στην Μόρια, στην Μυτιλήνη , όπου η εγκληματική τους δράση, είναι σε εξέλιξη, για την προώθηση της ρατσιστικής τους ρητορεία, την μισαλλοδοξία, μέσα από κόρωνες εθνικοφροσύνης.

Από πού συμπεραίνεται, ότι πατριώτης είναι αυτός, που κυνηγάει και ξυλοφορτώνει ξένους, ανθρώπους άλλης φυλής, άλλης εθνότητας και μάλιστα φτωχοί και κατατρεγμένοι. Θα λυθεί το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα με ρατσιστική – φασιστική βία, η πετώντας τους στην θάλασσα, όπως λένε κάποιοι ανεγκέφαλοι και με επιθέσεις πογκρόμ?

Αυτή η τακτική, που είναι τακτική των ναζί της << χρυσής αυγής>> και δυστυχώς παρασέρνονται κάποιοι, τους μόνο που βολεύει είναι το σύστημα, την Ε.Ε, το ΝΑΤΟ, της ΗΠΑ, που αυτοί έχουν την κύρια και μοναδική ευθύνη, για το δράμα των μεταναστών – προσφύγων. Γιατί οι επεμβάσεις τους, οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι τους, είναι η αιτία που ξεκληρίστηκαν αυτοί οι άνθρωποι , από της εστίες τους , από της χώρες τους. Τους έχουν εγκλωβίσει σε αποθήκες ψυχών, όπως τα λεγόμενα HOT – SPOT, με την συγκατάθεση της συγκυβέρνησης ( ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ) και τους έχουν παρατήσει εκεί.

Οι φασίστες, η << χρυσή αυγή >>, αθωώνουν τους ιμπεριαλιστές, δεν κάνουν λόγο για αυτούς, που ευθύνονται για της ροές των προσφύγων - μεταναστών, για τους βομβαρδισμούς, για της επεμβάσεις, για τους πολέμους που έκαναν και κάνουν. Τσιμουδιά δεν βγάζουν, τους συγκαλύπτουν, γιατί στοιχίζονται πίσω από ιμπεριαλιστικά σχέδια και παίζουν και οι ίδιοι σε αυτά.

Στην Μόρια, στην Μυτιλήνη, πήραμε μια γεύση , από το διχαστικό σκηνικό και έντασης που έφτιαξε η << χρυσή αυγή>>, εκμεταλλεύονταν τα υπαρκτά προβλήματα των προσφύγων – μεταναστών.

Πρόσφυγες και μετανάστες πολλών εθνοτήτων, που τους έχουν στοιβάξει, 5.500 χιλιάδες κόσμο, σε ένα χώρο που χωράει με το ζόρι 3.000. Με τους όρους διαβίωσης τους, πολύ δύσκολος, με ελλιπή υγιεινή και πολλά ακόμα προβλήματα. Αυτά τα προβλήματα έχουν και αντανάκλαση και στον τοπικό πληθυσμό. Δεν λύνονται όμως, με ρητορείες ρατσιστικού μίσους, με εθνικιστικά λογύδρια και με <<συνοδοιπόρους τους>> τους ναζί της << χρυσής αυγής >>. Και αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό.

Και όχι μόνο εκεί και στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων του 2ου και 5ου δημοτικών του Ωραιοκάσρτου, στο 2ο δημοτικό Φιλιππιάδας και όπου υπάρχουν ναζί και φασίστες, σε οποιοδήποτε σύλλογο η σωματείο και ξετυλίγουν την εγκληματική, ρατσιστική τους δράση, αξιοποιώντας υπαρκτά προβλήματα.

Κανένα πρόβλημα δεν λύνει ο φασισμός, οι εθνικιστικές κορώνες, παρά μόνο συγκαλύπτουν το πραγματικό ένοχο, για τα λαϊκά προβλήματα, που εκεί πρέπει να στραφούμε και να παλέψουμε, συλλογικά, οργανωμένα, με όρους ταξικούς. Την ταξικότητα στην πολιτική, θέλουν να κρύψουν οι ναζί της << χρυσής αυγής >>, γιατί υπηρετούν το σύστημα και τα μεγάλα αφεντικά.

Για αυτό κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους, να ναρκοθετήσουν την ταξική ενότητα των εργαζομένων , την λαϊκή συμμαχία τους, με τους μικρομεσαίους της πόλης και της υπαίθρου, για να αποδυναμώνουν τον αγώνα ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου και κυρίως να βάλουν εμπόδια στην προοπτική του λαού, που είναι έξω από την λυκοσυμμαχία της Ε.Ε., τον καπιταλιστικό δρόμο αναπτύξεις.

Αυτός είναι ο ρόλος της << χρυσής αυγής >> σήμερα, για αυτό πρέπει να απομονωθεί, να μην βρίσκει πουθενά χώρο να σταθεί. Και αυτό να το δουν κυρίως οι κάτοικοι στην Μόρια, στην Μυτιλήνη και όχι μόνο βέβαια, γιατί η δράση της << χρυσής αυγής >> είναι αποκρουστική, αντιδραστική, αντιλαϊκή και προβοκατόρικη.

Ο λαός να παλέψει μέσα από το εργατικό – λαϊκό κίνημα, τους συλλόγους των εργαζομένων, τα σωματεία, απομονώνοντας τους ναζί και φασίστες. Να διεκδικήσουν από το κράτος επίλυση των θεμάτων - προβλημάτων που απασχολούν πρόσφυγες και μετανάστες.

Οργανωμένους χώρους υποδοχής για κάποιο διάστημα και όχι HOT – SPOT του εγκλεισμού τους και της εγκατάλειψης. Υγιεινούς χώρους για την φιλοξενία τους, ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης τους, με ευθύνη του κράτους και όχι ύποπτων ΜΚΟ. Ειδική μέριμνα σε μικρά παιδιά, χωρίς αποκλεισμούς τους από το σύστημα εκπαίδευσης. Να αποκτήσουν όλοι τα χαρτιά που χρειάζονται, που θα τους βοηθήσει στην συνέχεια να πάνε, σε χώρες της αρεσκείας ς τους.

Έγιναν πρόσφυγες και μετανάστες, από την ίδια πολιτική που εξαθλιώνει, φτωχοποιεί τον Ελληνικό λαό. Είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. Την πολιτική του κεφαλαίου, τα μονοπώλια , τους ιμπεριαλιστές, πρέπει να αντιπαλέψουμε. Να ηττηθούν όλα τα αστικά , μικροαστικά, οπορτουνιστικά κόμματα, μέχρι τους ναζί της << χρυσής αυγής >>, πρέπει να πληγούν, σαν κόμματα φιλομονοπωλιακά, αντιλαϊκά, αντιδραστικά, με βάση την στρατηγική τους, που κινείται στα όρια του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης.

Εκεί να στρέψουμε τα βέλη μας, την οργή μας, την αγανάκτηση μας και να την μετατρέψουμε σε συνειδητή οργανωμένη δράση, ταξικό αγώνα, λαϊκή πάλη, με όρους ταξικής ενότητας, λαϊκής συμμαχίας, σε αντικαπιταλιστική – αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση.

Μόνο σε αυτό τον δρόμο του αγώνα, θα μπορούμε να βάζουμε σοβαρά εμπόδια στην εφαρμοζόμενη πολιτική, να ακυρώσουμε αντεργατικούς -αντιλαϊκούς νόμους, που μας φτωχοποιούν, μας εξαθλιώνουν , να διεκδικήσουμε με βάση της σύγχρονες λαϊκές- κοινωνικές μας ανάγκες, να ανακτήσουμε της απώλειες που είχαμε τα τελευταία τουλάχιστον 6 χρόνια. Παράλληλα να ανοίγουμε τον δρόμο για το αύριο, για την λαϊκή ευημερία και κοινωνική πρόοδο, που είναι ο δρόμος, της εργατικής - λαϊκής εξουσίας, αποδεσμευμένη από την Ε.Ε., με το ίδιο τον λαό, ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει.