Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

2Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ.-ΕΚΑΒΗ 08/10/2016


Ολοκληρωθηκε με μεγαλη επιτυχια η 2η επιστημονικη ημεριδα των φυσικοθεραπευτων του ν.Πιεριας,η οποια διοργανωθηκε στην Εκαβη το Σαββατο 8 Οκτωβριου. Τιτλος της ημεριδας ηταν ¨ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΖΩΗ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ΄ σε συναρτηση με την παγκοσμια ημερα φυσικοθεραπειας που απο φετος γιορταζεται μεταξυ 8 Σεπτεμβρη και 8 Οκτωβρη.
Ομιλητες της εκδηλωσης ηταν... 





οι κυριοι: ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ Ν. (ορθοπεδικος ιατρος και επιστημονικος υποτροφος της ιατρικης σχολης του πανεπ.Θεσσαλιας), ΧΑΝΤΕΣ Μ. (αναπλ.καθηγ.ιατρικης σχολης Θεσσαλιας) και ο ΑΥΤΟΣΜΙΔΗΣ Δ. (φυσικοθεραπευτης και συνεργατης του ΑΤΕΙΘ). Δοθηκε ιδιαιτερη βαρυτητα στις παθησεις των ανω ακρων με εκτενεις αναλυσεις και παραδειγματα που βοηθησαν το ακροατηριο να κατανοησει τις αναφορες των καθηγητων. Η προσελευση κρινεται ικανοποιητικη και το επιπεδο του κοινου κατα γενικη ομολογια κυμανθηκε σε υψηλο επιπεδο.




Η αρχη εγινε με τον χαιρετισμο του προεδρου του τμηματος κ.Μπαναλη Παναγιωτη, επεξηγωντας τις δρασεις του συλλογου,την πορεια και τα μελλοντικα σχεδια,θετοντας νεες βασεις στην προβολη του λειτουργηματος της φυσικοθεραπειας τα επομενα ετη.Ακολουθησε ο κ.Παυλιδης Θεοδωρος ως πρεδρος του ΟΠΠΑΠ και εκπροσωπος δημαρχου και τελος ο βουλευτης κ Κουκοδημος Κ. ο οποιος δηλωσε τον θαυμασμο του για το εργο των φυσικοθεραπευτων, καθοτι αθλητης επι σειρα ετων και με συνεχεις επαφες με επαγγελματιες του κλαδου.


Αυτο που μενει ως γενικη εικονα ειναι η διαθεση των φυσικοθεραπευτων της Πιεριας,να αναδειξουν τον ρολο και προσφορα της επιστημης τους στην τοπικη κοινωνια,εκπαιδευοντας παραλληλα τους πολιτες σε μια νεα σταση ζωης με στοχο την προληψη που θα αποφερει υψηλοτερο επιπεδο με βαση το προσδοκιμο ζωης του καθε ανθρωπου.