Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ ‘4 ΕΠΟΧΕΣ’


Στο πλαίσιο της συνεχούς εκπαίδευσης του προσωπικού και των μελών των Κέντρου Ημέρας ‘4 Εποχές’ και ‘Σπίτι των Μουσών’ για θέματα προσωπικής ασφάλειας, την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 10:30π.μ. η Πρόεδρος της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας κ. Γεραρίδου Αθηνά μαζί με τους εκπαιδευτές κ. Ζάρκο Λεωνίδα και κ. Κύρου Αναστάσιο παρέδωσαν μαθήματα Πρώτων Βοηθειών στο χώρο του Κέντρου Ημέρας, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 51 στην Κατερίνη.

Το...  

 
 
 
 
πρόγραμμα ήταν προσαρμοσμένο στις εκπαιδευτικές ιδιαιτερότητες των ενηλίκων και περιλάμβανε διάλεξη, παρουσίαση μέσω Power Point, επιδείξεις δεξιοτήτων και πρακτική εξάσκηση.

Παρουσιάστηκε το σύνολο των ενεργειών που πρέπει να πραγματοποιηθεί για να αντιμετωπισθεί ένα περιστατικό με τα διαθέσιμα μέσα μέχρι να το αναλάβει εξειδικευμένη ιατρική ομάδα.

Οι εκπαιδευτές, με εμπειρία στο αντικείμενο των Πρώτων Βοηθειών και με έντονο το αίσθημα της ευθύνης, ενέπνευσαν εμπιστοσύνη και διέθεσαν μεθοδικότητα, και ευχέρεια στην επικοινωνία. Αναφέρθηκαν στην αντιμετώπιση τραύματος, εγκαύματος, λιποθυμίας, ρινορραγίας και πνιγμού και στη διαχείριση επιληπτικών κρίσεων. Επίσης έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στην προσοχή που πρέπει να επιδεικνύουμε για την αποφυγή ατυχημάτων.

Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση και η εκδήλωση έκλεισε με μια μικρή δεξίωση που πρόσφερε στους συμμετέχοντες η Διεύθυνση του Κέντρου Ημέρας.

Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης κ. Μυστρίδης Ανέστης, συνεχάρει και ευχαρίστησε την Πρόεδρο και τα μέλη της Διασωστικής Ομάδας και τόνισε ότι οι αυξανόμενες εξειδικευμένες ανάγκες καθιστούν απαραίτητη τη συνεχή και αδιάκοπη εκπαίδευση του προσωπικού για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Επίσης εξέφρασε την ικανοποίησή του, που δόθηκε η ευκαιρία σε πολίτες και μέλη των Κέντρων Ημέρας να αποκτήσουν χρήσιμες στην καθημερινότητα γνώσεις και δεξιότητες.

Η Επιστημονικά Υπεύθυνη                                  Ο Διοικητής
Τσανοσίδου Χαρά                                  του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης
                                                                            Μυστριδης Ανέστης