Υλικά για 2-4 άτομα
- Για τη ζύμη
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- 2 βανίλιες
- 2-3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
- 4 φλιτζάνια αλεύρι
- 3 φλιτζάνια γάλα
- 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα μερέντα
- 2 ακτινίδια κομμένα σε φέτες
Εκτέλεση
Για τη ζύμη- Στο κάδο του μίξερ χτυπάτε τα υλικά για τις κρέπες φτιάχνοντας ένα απαλό μείγμα.
- Ζεσταίνετε ένα τηγάνι 30εκ. το αλείφετε με βούτυρο και ρίχνετε κουταλιές απ' το μείγμα να απλωθεί στον πάτο.
- Ψήνετε μέχρι να ροδίσει και μετά τη γυρνάτε με σπάτουλα από την άλλη πλευρά.
- Σε μπέν μαρί λιώνετε την κουβερτούρα και τη φυλάτε μέχρι να φτιάξετε τις κρέπες.
- Αφού είναι έτοιμες όλες τις σερβίρετε αλείφοντας τες μια ελαφριά στρώση από πάνω με αρκετή μερέντα μαζί με φετούλες από ακτινίδια.
- Τυλίγετε την κρέπα και σερβίρετε.