Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Κρέπες με μερέντα και ακτινίδιο - Μια σοκολατένια απόλαυση


Υλικά για 2-4 άτομα

  • Για τη ζύμη
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 2 βανίλιες 
 
 

 
 
 
  • 2-3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 4 φλιτζάνια αλεύρι
  • 3 φλιτζάνια γάλα
Για τη γέμιση
  • 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα μερέντα
  • 2 ακτινίδια κομμένα σε φέτες

Εκτέλεση

Για τη ζύμη
  1. Στο κάδο του μίξερ χτυπάτε τα υλικά για τις κρέπες φτιάχνοντας ένα απαλό μείγμα.
  2. Ζεσταίνετε ένα τηγάνι 30εκ. το αλείφετε με βούτυρο και ρίχνετε κουταλιές απ' το μείγμα να απλωθεί στον πάτο.
  3. Ψήνετε μέχρι να ροδίσει και μετά τη γυρνάτε με σπάτουλα από την άλλη πλευρά.
Για τη γέμιση
  1. Σε μπέν μαρί λιώνετε την κουβερτούρα και τη φυλάτε μέχρι να φτιάξετε τις κρέπες.
  2. Αφού είναι έτοιμες όλες τις σερβίρετε αλείφοντας τες μια ελαφριά στρώση από πάνω με αρκετή μερέντα μαζί με φετούλες από ακτινίδια.
  3. Τυλίγετε την κρέπα και σερβίρετε.