Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ…..ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ


Σαββίδης Παναγιώτης

Στην αναμπουμπούλα χαίρεται ο λύκος, έτσι φασίστες, ναζιστές της "χρυσής αυγής", μεταμφιεσμένοι σε "αγανακτισμένοι" πολίτες, δημιουργούν ζητήματα με την είσοδο προσφυγόπουλων σε σχολεία, για να προωθήσουν την αντιδραστική, ρατσιστική, ρητορεία τους, της ξενοφοβικές, μισαλλόδοξες, φασιστικές τους θέσεις.

Ένα...
 





άλλο τέτοιο μεμονωμένο κρούσμα, είχαμε σε δημοτικό σχολείο της Λέσβου που καμιά δεκαριά γονείς έβαλαν λουκέτο, όταν μάθανε ότι από εβδομάδα στο σχολείο 5 προσφυγόπουλα θα φοιτούσαν εκεί.

5 προσφυγόπουλα, αφού σώθηκαν από της βόμβες, της εχθροπραξίες, τον πόλεμο που γίνεται στην χώρα τους, αφού δεν θαλασσοπνίχτηκαν στην θάλασσα του Αιγαίου, όπως άλλα άτυχα συνομήλικα προσφυγόπουλα, ένοιωσαν την απόρριψη, από μια δράκα ανθρώπων που θεωρούν ανεπιθύμητα τα 5 προσφυγόπουλα.

Θα μπορούσες βέβαια το θέμα αυτό να το προσεγγίσεις από κοινωνικοψυχιατρική και ψυχολογική άποψη, αφού το αυτονόητο στην περίοδο που διανύουμε έχει σταλεί στις καλένδες. Αλλά ας κατατεθεί η άποψη με πολιτικούς όρους.

Σίγουρα η αμάθεια, χειρότερα η ημιμάθεια, ο φόβος, αποτελούν τον χειρότερο σύμβουλο όταν έχεις να αντιμετωπίσεις νέες καταστάσεις. Αυτή είναι η βάση που οικοδομούνται αντιδραστικές, σκοταδιστικές αντιλήψεις, με πολλές δόσεις εθνικοφροσύνης ( βλ. έπαρση Ελληνικής σημαίας, άκουσμα Εθνικού ύμνου κ.α. )

Από πού και ως που το Ελληνικό πνεύμα θα ανυψωθεί, όπως κράζουν με λύσσα κάποιοι τύποι έξω από τα δημοτικά σχολεία, κρατώντας της γαλανόλευκες σημαίες της χώρας μας, διώχνοντας από το σχολείο 7χρονα, 8χρονα, 9χρονα παιδιά, προσφυγόπουλα . Και επειδή τέτοιοι τύποι μιλάνε όλο για τους ένδοξους προγόνους μας, να είναι σίγουροι ότι θα ντρέπονταν πολλοί οι πρόγονοι μας για αυτούς.

Και επειδή οι ναζί της << χρυσής αυγής >> και άλλες φασιστικές ομάδες κάνουν την δουλειά τους, γιατί κάποιοι εκτιθούνε νου και μυαλό και αφήνουν να τους κάνουν πλύση εγκέφαλου, εκπαιδεύοντας τους, στο ρατσιστικό μίσος, την ξενοφοβία, την μισαλλοδοξία και σε κίβδηλα αφηγήματα περί << εισβολών >> μουσουλμάνων που στόχο έχουν την αποχριστιανοποιήση μας και την αλλοίωση του πολιτισμού μας ?

Γιατί αυτά τα μικρά παιδιά, τα προσφυγόπουλα είναι θύματα και είναι ξανά και ξανά και ξανά θύματα, αυτής της άθλιας προπαγάνδας που αναπαράγουν οι ναζί και φασιστοειδή και αθωώνουν τους πραγματικούς ενόχους για την κατάσταση που διαμορφώνεται γενικότερα ?

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δεν έφυγαν από της χώρες τους, της περιοχές τους, για να εκτελέσουν κανένα άνομο σχέδιο εις βάρος χριστιανικών πληθυσμών.

Αυτά τα συνομοσιολογικά σχέδια πάντα έρχονται στην επιφάνεια, σε περιόδους αστάθειας για το σύστημα, όξυνσης αντιθέσεων και αντιφάσεων του, για να συσκοτίσουν, να αποπροσανατολίσουν, να παραπλανήσουν τους λαούς. Δουλειά που αφήνετε σε φασίστες και ναζί, που καθαρίζουν για λογαριασμό του συστήματος.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες φεύγουν από της χώρες τους, γιατί οι περιοχές τους βρίσκονται στον πυρήνα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών ( Η.Π.Α - Ε.Ε. – ΝΑΤΟ – ΡΩΣΙΑ κ.α.). Γίνονται πόλεμοι, εχθροπραξίες, για την χάραξη νέων ζωνών επιρροής, για τον έλεγχο ενεργειακών κοιτασμάτων, πηγών, δρόμων μεταφοράς τους, ώστε μονοπώλια που εκπροσωπούν οι ιμπεριαλιστές, να αντισταθμίσουν απώλειες κερδών που έχουν με την οικονομική κρίση και την επιβράδυνση της καπιταλιστικής οικονομίας.

Αφού όποιο μονοπώλιο, όποιας ιμπεριαλιστικής συμμαχίας, έχει το πρώτο λόγο σε ενεργειακά κοιτάσματα, θα είναι λιγότερο χαμένο και θα χει την πρωτοκαθεδρία στην κούρσα των ανταγωνισμών.

Αυτός είναι ο λόγος που έχουμε της στρατιές προσφύγων και μεταναστών και όσο οξύνονται οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί για τα συμφέροντα των μονοπωλίων, κανένας λαός δεν πρέπει να εφησυχάζει.

Χωρίς ίχνος κινδυνολογίας, δεν πρέπει να μας ξεφεύγει από την προσοχή, ότι από την βόρεια Αφρική, Μέση Ανατολή, μέχρι τον Καύκασο, είναι ένα εύφλεκτο τόξο που η έξαρση εχθροπραξιών, θα οδηγήσει σε λουτρό αίματος που θα πνίξει τους λαούς, με νέους ξεριζωμούς, πρόσφυγες και μετανάστευση.

Οι λαοί πληρώνουν της συνέπειες των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, των μονοπωλίων, των καπιταλιστών. Για τα κέρδη και τα συμφέροντα τους σφάζονται οι λαοί.

Αυτό το χει δείξει η ιστορία με τους 2 παγκόσμιους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Αφού με την παγκόσμια καπιταλιστική οικονομική κρίση του 1928 – 1932, οξύνθηκαν οι αντιθέσεις και οι ανταγωνισμοί των μονοπωλίων, των καπιταλιστών και ότι δεν μπόρεσαν να επιλύσουν με πολιτικά μέσα, τα έλυσαν με τους πολέμους. Και τότε οι φασίστες ήταν το όχημα για να αιματοκυληθούν οι λαοί, αφού δημιουργούν τα προσχήματα και το άλλοθι για ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και να δικαιολογήσουν της εχθροπραξίες με λογύδρια εθνικοφροσύνης, ρίχνοντας στάχτη στα μάτια των λαών.

Και επειδή η ιστορία αν επαναληφθεί μάλλον δεν θα είναι φάρσα, είναι σημαντικό σήμερα με την ιστορική πείρα που έχουμε, την κοινωνική εμπειρία που πηγάζει σήμερα από της συνέπειες της οικονομικής κρίσης που είναι αρνητικές για τον λαό, πρέπει να αντιληφθούμε έγκαιρα τους <<φίλους >>  του λαού. Και αφού τους αντιληφθούμε, να συμπαραταχτούμε και να αγωνιστούμε γιατί η εποχή δεν αφιερώνεται για απάθεια, αδράνεια, αδιαφορία.

Εχθρός του Ελληνικού λαού δεν είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες. Και οι δυο πλευρές όπως και όλοι οι λαοί, είναι θύματα των ανταγωνισμών των μονοπωλίων, των καπιταλιστών που πηγάζει από την ακόρεστη δίψα τους για περισσότερα κέρδη.

Αυτό είναι το σύστημα που ζούμε, αυτές είναι οι νομοτέλειες του και ότι δεν λύνουν οι πολιτικοί διαχειριστές του με πολιτικά μέσα, τα λύνουν με τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Εκεί να επικεντρωθεί η λαϊκή πάλη, ο λαϊκός θυμός και η οργή. Να μετατραπεί σε συνειδητή αμφισβήτηση των κυριάρχων πολιτικών που υπηρετούν το σύστημα και να μην πατήσει ο λαός την μπανανόφλουδα των ναζί της << χρυσής αυγής >> και πάσης φύσεως φασιστών, εθνικοφρόνων και πατριδοκάπηλων που για λογαριασμό του συστήματος, θέλουν να μετατρέψουν πρόσφυγες και μετανάστες σε αποδιοπομπαίους τράγους, για τα δεινά του Ελληνικού λαού, ποτίζοντας τον με το ρατσιστικό δηλητήριο, ξεπλένοντας τους εγκληματίες ιμπεριαλιστές, μονοπώλια, καπιταλιστές.

Και όπως είπε ο ποιητής της Ρωμιοσύνης, ο ποιητής της ανθρωπότητας και όλου του κόσμου, Γιάννης Ρίτσος. Όποιος γλυτώνει από ένα δάκρυ έναν άνθρωπο, υψώνει ένα μέτρο το μπόι της ανθρωπότητας.

Θα πω και αυτό. Ρωτάει μια μαμά την κόρη της που πάει Α Δημοτικού. Έχετε Αλβανάκια, Πακιστανάκια, Αφγανόπουλα στο σχολειό σας? Και απαντάει η κόρη 7 χρονών. Όχι μαμά, μόνο παιδάκια έχουμε.

Το μπόι της ανθρωπότητας πρέπει να σηκώσουμε και κυρίως οι λαοί να σηκώσουν το ανάστημα τους, είναι το αντίσωμα στην βαρβαρότητα του καπιταλισμού και σε ότι ποιο αποκρουστικό έχει γεννήσει, τον φασισμό, ναζισμό, μαζί με την ταξική εκμετάλλευση και κοινωνική καταπίεση.

Σαββίδης Παναγιώτης