Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Τυρόπιτα σουρωτή



Υλικά

Φύλλο κρούστας 1 πακέτο (λεπτό)

Φέτα 200 γρ θρυμματισμένη

Κασσέρι 200 γρ τριμμένο ( ή ότι άλλο τυρί θέλουμε)

 
 
 
 
Μπέικον 150 γρ κομμένο σε κύβους

Αυγά 3

Άνιθο 1 φλυτζανάκι του καφέ ψιλοκομμένο

Γάλα 1 ποτήρι

Βούτυρο 100 γρ λιωμένο

Σαλάμι αέρος 100 γρ κομμένο σε μικρά κομματάκια

Σουσάμι άσπρο και μαύρο


Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά (εκτός από το γάλα, 1 αυγό και το βούτυρο). Παίρνουμε ένα- ένα τα φύλλα, βάζουμε γέμιση και τυλίγουμε ρολό. Τοποθετούμε το κάθε φύλλο στο βουτυρωμένο ταψί ελαφρώς σουρωμένο το ένα δίπλα στο άλλο. Τ

έλος βουτυρώνουμε από πάνω όλα τα φύλλα. Σε ένα ποτήρι βάζουμε το γάλα με το αυγό, τα ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε τα φύλλα. Πασπαλίζουμε με άσπρο και μαύρο σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μόνο από κάτω μέχρι να ροδίσει. Το κόβουμε και το σερβίρουμε ζεστό.