Υλικά για 2-4 άτομα
Για τη σαλάτα
4 φέτες προσούτο χοντροκομμένο
1 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
4 αυγά βρασμένα
1 κουταλιά της σούπας ελιές
1 αγγούρι κομμένο σε καρέ
1 iceberg κομμένα σε λεπτά κομμάτια
4 κλωνάρια σέλερι κομμένα σε λεπτές φέτες
Για το ντρέσινγκ
- 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα με χαμηλά λιπαρά
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα πικάντικη
- 200 γραμμάρια γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
- 1 πρέζα ζάχαρη
- Ξίδι
Εκτέλεση
Για τη σαλάτα- Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα λαχανικά και τα τοποθετείτε σε μια σαλατιέρα.
- Βάζετε μια στρώση iceberg, από πάνω μια στρώση κρεμμύδι, πάνω από το κρεμμύδι απλώνετε το αυγό και συνεχίζετε με μια στρώση ελιές.
- Τελευταία στρώση να είναι το υπόλοιπο iceberg.
- Μόλις τελειώσετε με τις στρώσεις, πασπαλίζετε με το προσούτο.
- Βάζετε σε ένα μπολ 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα με χαμηλά λιπαρά,1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα πικάντικη, 200 γραμμάρια γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, 1 πρέζα ζάχαρη και λίγο ξίδι.
- Αναμειγνύετε τα υλικά χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι.
- Το ντρέσινγκ είναι έτοιμο οπότε περιχύνετε με αυτό τη σαλάτα.