Υλικά για 4-6 άτομα
- 4 φιλέτα κοτόπουλο στήθος ψιλοκομμένα
- ½ κιλό μακαρόνια πέννες
- 200 γραμμάρια τριμμένο κεφαλοτύρι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
- 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- 4 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ
- 1 πρέζα κανέλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκους μπαχάρι
- 5 γαρύφαλλα
- Αλάτι
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και το ζεσταίνετε. Μόλις το λαδί ζεσταθεί βάζετε μέσα το ψιλοκομμένο κοτόπουλο και τσιγαρίζετε μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
- Ρίχνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα.
- Διαλύετε τον ντοματοπελτέ σε δύο ποτήρια νερό και τον αδειάζετε μέσα στην κατσαρόλα.
- Προσθέτετε το ξύδι, τη ζάχαρη, την κανέλα, το μπαχάρι, τα γαρύφαλλα, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Χαμηλώνετε τη φωτιά, συμπληρώνετε λίγο νερό και μαγειρεύετε το κοτόπουλο για 25 λεπτά περίπου.
- Όσο το κοτόπουλο μαγειρεύεται, σε μια άλλη κατσαρόλα, βράζετε τις πέννες και στη συνέχεια τις σουρώνετε και τις ξαναβάζετε στην κατσαρόλα.
- Όταν το κοτόπουλο ψηθεί, το βγάζετε από τη κατσαρόλα και το ακουμπάτε σε μια πιατέλα.
- Συμπληρώνετε ένα φλιτζάνι του καφέ νερό μέσα στη σάλτσα, αφήνετε να πάρει βράση και αδειάζετε μέσα τα μακαρόνια.
- Ανακατεύετε τα μακαρόνια, γυρίζοντας τα μέσα στη σάλτσα 2-3 φορές.
- Σερβίρετε τις πέννες σε πιατέλα και από πάνω τους το ψιλοκομμένο κοτόπουλο.
- Τρίβετε το κεφαλοτύρι και πασπαλίζετε.