Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Σαλάτα με παντζάρια, καρότο και ρόδι - Πολύχρωμη και πεντανόστιμη



Υλικά για 2-4 άτομα

Για τη σαλάτα 

  • 1 παντζάρι κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 3 καρότα κομμένα σε λωρίδες
  • μια χούφτα σπόρους ροδιού 







  • Μια χούφτα καρύδια
Για το ντρέσινγκ
  • 1/4 φλιτζάνι γιαούρτι
  • 1/4 φλιτζανιού φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • 2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
  • Αποξηραμένα βότανα (θυμάρι, ρίγανη, δενδρολίβανο)
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Για τη σαλάτα
  1. Ψιλοκόβετε τις καρότο και τα παντζάρια. Εάν δεν έχετε έναν αποφλοιωτή ζουλιέν, κόβετε τα παντζάρια κατά μήκος και μετά σε λεπτές λωρίδες.
  2. Σε μια σαλατιέρα ρίχνετε τα παντζάρια, τα καρότα, το ρόδι και τα καρύδια.
Για τη βινεγκρέτ
  1. Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ραντίστε τη σαλάτα. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.