Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Χοιρινό με μουστάρδα και πορτοκάλι - Δοκιμάστε αυτό το λαχταριστό πιάτο


Υλικά για 8 - 10 άτομα  

  • 1 χοιρινό μπούτι (4 κιλά)
  • 1 κουταλιά της σούπας ολόκληρα γαρίφαλα (καρφάκια)
  • Χυμό από 2 πορτοκάλια 
   

 
 
 
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 600 γραμμάρια μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 1/3 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 6 αστεροειδείς γλυκάνισοι
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ φρέσκο τριμμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας σκόνη μουστάρδα
  • Αλουμινόχαρτο

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις και βάζετε τη σχάρα στη δεύτερη σκάλα του φούρνου.
  2. Ζητήστε απ’ τον κρεοπώλη μπούτι χοιρινό 4 κιλών και να χαρακώσει το χοιρινό σε σχήμα ρόμβων σε όλη την επιφάνεια.
  3. Στη συνέχεια κάνετε τρύπες με ένα μαχαίρι πάνω στους ρόμβους και καρφιτσώνετε τα γαρύφαλλα.
  4. Έπειτα ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
  5. Στη συνέχεια βάζετε το χοιρινό σε ένα μεγάλο ταψί, ραντίζετε με τη σάλτσα και ρίχνετε το γλυκάνισο.
  6. Καλύπτετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για 2 ½ με 3 ώρες.
  7. Στη συνέχεια αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε στους 250 βαθμούς  μέχρι να πάρει χρώμα.
  8. Τέλος μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος.