Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Σαββίδης Παναγιώτης": ΑΛΛΟΥ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΒΡΟΝΤΑΕΙ Ο ΜΥΛΟΣ"…


ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ ΣΥΝΤΟΠΙΤΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΠΙΕΡΙΑ

Δεν θέλω να προβώ σε χαρακτηρισμούς συμπολίτη από την Πιερία για της ανακρίβειες που λες, αλλά λέω, το λιγότερο αφελείς είσαι, η θέλεις να δείξεις ότι είσαι αφελείς, λέγοντας ότι κυβερνάει ...



ένα πρώην παρακλάδι μας, το "κκε εσωτερικού" και μας έχει πιάσει κάποιος πόνος, αλλά δεν γνωρίζω για ποιο πόνο μιλάς.

Μάλλον εσένα σε έπιασε κάποιος πόνος και για αυτό απευθύνεσαι δημόσια σε έμενα και εγκαλείς κείμενο μου, που δεν αφορούσε εσένα, που ούτε καν σε ξέρω, μια και αξιοποιείς το αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα, να κρατήσεις την ανωνυμία σου στο διαδίκτυο.

Αλλά γιατί ανώνυμος? Εσύ δεν υπερθεματίζεις για της ελευθερίες του καπιταλιστικού κόσμου? Εσύ δεν υποστηρίζεις ότι οι διάλογοι είναι δημόσιοι, ο καθένας λέει ελεύθερα την άποψη του? Τι φοβάσαι? Για άλλους τα λες? Όχι για εσένα? Εδώ θα με συγχωρέσεις δεν υπάρχει συνέπεια λόγων και έργων. Εγώ φόβο διακρίνω, γιατί φόβος είναι να θέλω να λέω δημόσια την άποψη μου και να κρύβομαι για αυτό.

Προφανώς βολεύει το αφήγημα με το <<κκε εσωτερικού >>, για να δώσεις όλο το έωλο σκεπτικό σου που έγραψες σε κείμενο και δημοσιεύτηκε στο μπλοκ <<ΛΕΥΤΕΡΙΑ>>, όπου κακέντρεχα και με ελλιπείς πολιτικά επιχειρήματα, επιτίθεσαι στην κομμουνιστική ιδεολογία, στο ΚΚΕ.

Ο συμψηφισμός και η ομογενοποιήσει, ακόμα και με της παραμέτρους της και δεν είσαι ο μοναδικός που το κάνεις, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με της αρχές του σοσιαλισμού, με της αρχές της κομμουνιστικής ιδεολογίας και του ίδιου του ΚΚΕ, αποτελεί ένα φθηνό προπαγανδιστικό πυροτέχνημα, όπως αυτό της Βενεζουέλας η της Βόρειας Κορέας. Δικά σου πρότυπο μπορεί να είναι αυτά τα κράτη, του ΚΚΕ , όχι. Τα σέβεται, σέβεται τους λαούς τους, όπως όλους τους λαούς του κόσμου και κυρίως αυτούς που παλεύουν και αντιστέκονταν στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα και δεν απαξιώνει κράτη και λαούς. Κανείς δεν έχει αυτό το δικαίωμα, εκτός αν είσαι αδαείς, παρά μόνο να κάνεις κριτική με πολιτικά επιχειρήματα μπορεις.

Θα το ξαναπώ, μετά από 26 χρόνια από της ανατροπές του σοσιαλισμού – κομμουνισμού, στην πρώην ΕΣΣΔ, Ανατολική Ευρώπη, Κεντρική Ασία, γιατί τόσο πρεμούρα για τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό ?

Μήπως η κοσμογονία που θα έφερνε η παντοκρατορία του διεθνούς ιμπεριαλισμού, καπιταλισμός στο μονοπωλιακό του στάδιο, αποδείχτηκε το εντελώς αντίθετο, από αυτούς που διακήρυτταν το τέλος των ιδεολογιών, των πολέμων, της ταξικής πάλη και ο κόσμος θα έμπαινε σε νέα φάση ευημερίας και ασφαλείας?

Ναι η ανθρωπότητα μπήκε σε νέα φάση, της παγκόσμιας ιμπεριαλιστικής κυριαρχίας και ο κόσμος δεν έγινε καλύτερος. Πολλαπλασιάστηκαν οι εστίες εντάσεων, πολέμων, εθνικισμών, ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, αυξήθηκε μαζικά η φτώχεια, οι κοινωνικές ανισότητες, κάτι που οξύνθηκε και στην Δυτική Ευρώπη και αυτά τα φαινόμενα έγιναν πιο ορατά, με την οικονομική κρίση και ύφεση στην παγκόσμια καπιταλιστική οικονομία.

Φαινόμενα που γενικεύονται, με μέτρα που φτωχοποιούν, εξαθλιώνουν του λαούς, παίρνοντας πίσω όλα τους τα δικαιώματα, κάτι που ζούμε στην χώρα μας, στην Ελλάδα, με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο, που για να ανακάμψουν τα κέρδη του κεφαλαίου, προϋπόθεση είναι, να ρίξουν στον Καιάδα το βιοτικό επίπεδο του Ελληνικού λαού. Αυτή την στρατηγική υπηρετούν τα << μνημόνια>>, σαν πολιτικές διεξόδου από την οικονομική κρίση, προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων , των μονοπωλίων, των καπιταλιστών.

Για πιο πράμα βαυκαλίζεσαι άγνωστε συντοπίτη από την Πιερία και λες όλες αυτές της φαιδρότητες για τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό και όλα αυτά τα φληναφήματα, βγαλμένα από την φαρέτρα της αστικής προπαγάνδας. Είναι φαιδρό να επικαλείσαι την ναζιστική προπαγάνδα για το <<ΚΑΤΙΝ>> και να το φέρεις σαν παράδειγμα για να αποδείξεις δήθεν την σκληρότητα του σοσιαλιστικού συστήματος. Και διαβάστε την αυτοβιογραφία του Γκαίπελς, που ο ίδιος δίνει την απάντηση για την προβοκάτσια του << ΚΑΤΙΝ >> , ο ίδιος λέει το εμπνεύστηκε και εκτέλεσε η Γερμανική <<Βέρμαχτ>>. Για να τελειώνουμε με τα παραμύθια και τα ψέματα.

Για πιο πράμα βαυκαλίζεσαι και καμώνεσαι ? Για την καπιταλιστική Ελλάδα των 1.500.000 ανέργων? των 3.500.000 που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, με εισόδημα τον χρόνο κάτω από 10.000 ευρώ 4μελες οικογένειες? Για τους 600.000 εργαζομένους που δουλεύουν και είναι απλήρωτοι πάνω από 4 μήνες? Για τους χιλιάδες ανασφάλιστους εργαζόμενους? Για αυτούς που δουλεύουν με μεροκάματα 20 ευρώ, με ανεξάντλητα ωράρια και χωρίς άλλα δικτυώματα ? για τον λαό που πληρώνει για την υγεία του, σε ένα σύστημα ξεχαρβαλωμένο? Που πληρώνει ακριβά τους δρόμους που μετακινείται? Που πάνω από 20.000 οικογένειες δεν έχουν ρεύμα στα σπίτια τους? Που δεν έχουν πρόσβαση στην θέρμανση? Για τους άστεγους που παίρνει μαζική μορφή αυτό το φαινόμενο? Για τους χιλιάδες που σιτίζονται στα συσσίτια που οργανώνουν διάφοροι φορείς? και για πόσα άλλα?

Αύτη είναι η καπιταλιστική Ελλάδα του 2017 κύριε άγνωστε συντοπίτη μου, η Ελλάδα που μας έλεγαν και εσύ θα καμάρωνες είμαι σίγουρος, ότι είναι στον σκληρό πυρήνα του ευρώ.

Αν για αυτή την Ελλάδα καμαρώνεις χάρισμα σου. Αυτή η Ελλάδα δεν είναι του λαού, είναι των λίγων. Και όλα τα παραπάνω στοιχεία, είναι στοιχεία που δίνουν οι ίδιες υπηρεσίες του αστικού κράτους και όχι κάποια ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Η Ελλάδα αυτή που ζούμε σήμερα, είναι το αποτέλεσμα των δεσμεύσεων από την συμμέτοχη μας στην Ε.Ε., με όλες της ιδιομορφίες που μπορούν να υπάρχουν. Η Ελλάδα σαν αδύναμος κρίκος, ο λαός της, πληρώνει με τον χειρότερο τρόπο, της συνέπειες μιας μονόπλευρης καπιταλιστικής ανάπτυξης του 2000 και την οικονομική κρίση σήμερα και με άλλες χώρες να ακολουθούν στην συνέχεια, όπως η Ιταλία, που είναι 4 οικονομική δύναμη στην Ε.Ε., αφού η ύφεση δεν μπορεί να ξεπεραστεί και η αστάθεια στην οικονομία είναι πολλή ρευστή.

Κέρδη και κεφάλαια συσσωρεύτηκαν σε λίγα χέρια κύριε άγνωστε συντοπίτη μας, στους ιδιοκτήτες των μέσων παράγωγης, τους καπιταλιστές, που υφαρπάζουν την υπεράξια (απλήρωτος χρόνος δουλειάς), που διαμορφώνεται στην γραμμή παραγωγής, στους χώρους δουλειάς.

Και ποιος σας είπε εσάς, ότι η οικονομία μόνο καπιταλιστική μπορεί να είναι και είναι η μόνη που δίνει δουλειές μέσο των ιδιωτικών επενδύσεων?

Τότε γιατί ο καπιταλισμός δεν έλυσε στην ιστορία του αυτό το θέμα με την ανεργία, θέμα που η σοσιαλιστική Ρωσία το είχε λύσει από την δεκαετία του 30 και έβαζε της βάσεις, να γίνει μεγάλη ανεξάρτητη οικονομική δύναμη για τον λαό της, όπως και έγινε, με Βαριές βιομηχανίες και μεγάλες παραγωγές. Γιατί σήμερα υπάρχουν 1.500.000 άνεργοι στην Ελλάδι, καπιταλισμό δεν έχουμε? Τι τους εμποδίζει και δεν κάνουν δουλειές να δώσουν στον κόσμο όπως λέτε.

Απλά στον καπιταλισμό η εργασία μετατρέπεται σε εμπόρευμα, χάνει τον κοινωνικό της χαρακτήρα η εργασία και όσο πιο πολλή πέφτει η τιμή της και γίνεται πιο εκμεταλλεύσιμη, τόσο θα αναπαράξει πιο πολλά κέρδη για τον ιδιοκτήτη των μέσων παραγωγής, τον καπιταλιστή.

Γιατί οι καπιταλιστές επενδύουν, όχι για να δώσουν δουλειές στον κόσμο που δεν έχει, αλλά επενδύουν για να εκμεταλλευτούν όσο περισσότερο την εργατική δύναμη, για να μεγιστοποιούν τα κέρδη τους.

Και επειδή τώρα με την οικονομική κρίση, έπεσε το μέσο ποσοστού των κερδών τους και οξύνθηκε ο ενδοκαπιταλιστικός ανταγωνισμός, λιμνάζουν τα συσσωρευμένα κεφάλαια τους, περιμένοντας της αστικές κυβερνήσεις που υπηρετούν τα ταξικά – οικονομικά τους συμφέροντα και τα ιμπεριαλιστικά κέντρα ( Ε.Ε. – ΔΝΤ – ΠΤ ) , να διαχειριστούν πολιτικά τα θέματα τους, εις βάρος των λαϊκών αναγκών και δικαιωμάτων. Για αυτό και όλες αυτέ οι πολιτικές, έχουν αντεργατικό, αντιλαϊκό πρόσημο.

Και βέβαια μπορεί να υπάρξει οικονομική ανάπτυξη έξω από τον καπιταλισμό, ανάπτυξη που θα συμφέρει τον λαό. Και ο σοσιαλισμός με της στρεβλώσεις, της αδυναμίες, τα λάθη που έγιναν, απέδειξε ότι μπορεί να αναπτυχθεί υπέρ του λαού και μάλιστα σε ανώτερο επίπεδο. Να λύσει βασικά θέματα, όπως το θέμα της εργασίας, αφού μηδένισε την ανεργία, της στέγης, δεν υπήρχε πουθενά ούτε ένας άστεγος, της τροφής για όλο τον πληθυσμό, της θέρμανσης που υπήρχε σε κάθε σπίτι, δωρεάν ότι ώρα ήθελες, της παροχής της δωρεάν υγείας για όλο τον λαό και μάλιστα υψηλού επιπέδου, την παροχή δωρεάν μόρφωσης, υπήρχε πρόσβαση στον πολιτισμό για όλο τον λαό, αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου που ήταν κοινωνικό δικαίωμα, όπου εκεί αναπτύχθηκαν οι καλές τέχνες, χοροί μουσικές κ.α.

Χωρίς να ωραιοποιήσουμε, αυτές οι κατακτήσεις ήταν μοναδικές για τους λαούς, που μόνο ο σοσιαλισμός μπορεί να της δώσει, ακόμα και αν η αφετηρία του ξεκινάει από έναν καθυστερημένο καπιταλισμό ως προς την ανάπτυξη του. Βέβαια έγιναν λάθη, υπήρχαν παρεκκλίσεις και όταν εκτροχιάζεσαι από της νομοτέλειες της σοσιαλιστικής οικονομίας και προβλήματα οικονομίας πας να τα λύσεις με συνταγές καπιταλισμού, τότε ο κίνδυνος ανατροπής σου είναι δεδομένος, με βάση την ιστορική πείρα, αφού εμφανίζονται κοινωνικές διαστρωματώσεις, που τα οικονομικά - ταξικά τους συμφέροντα σε μια πορεία, αντικρούονται με της νομοτέλειες του σοσιαλισμού και στην συνέχεια επιζητούν την ανατροπή του.

Κανείς δεν είπε ότι η ταξική πάλη, ο αγώνας για τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό θα είναι ένα μονόπρακτο έργο, στρωμένος με ροδοπέταλα, άλλο αυτό και άλλο να πεις βουλησιαρχικά τελείωσε η ταξική πάλη ενώ υφίσταται ακόμα οι εκμεταλλευτικές σχέσεις παραγωγής στο πεδίο της οικονομίας. Για αυτό το σύστημα αγκαλιάζει ανθρώπους σαν το Τάκη Λαζαρίδη και τον αξιοποιεί για τους ταξικούς σκοπούς του, αφού ο Τάκης Λαζαρίδης συμπέρανε αυθαίρετα και από μονός του ότι δεν υπάρχει ταξική πάλη, έτσι επειδή το είπε αυτός και πέρασε στην υπηρεσία του συστήματος που τον τίμησε και τον τιμάει ποικιλόμορφα. Και βοηθάει όλους εσάς τους εμπαθής προς την κομμουνιστική ιδεολογία να κάνατε την προπαγάνδας σας.

Όλοι θα κριθούμε για την πορεία μας και την στάση ζωής μας, για την συνέπεια μας σε αρχές και αξίες χωρίς να πουληθούμε.

Ο δρόμος μπορεί να είναι δύσβατος, να κάνει ζιγκ ζαγκ, να έχει πολλές αναφοριές και οπισθοχωρήσεις, αλλά η ιστορία θα τραβήξει μπροστά, με τους λαούς του κόσμου να έχουν τον τελευταίο λόγο, αντικαθιστώντας τον ξεπερασμένο ιστορικά καπιταλισμό με την νέα κοινωνία τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό. Αυτό είναι το μέλλον της ανθρωπότητας.

Σαββίδης Παναγιώτης