Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Ξορκίζει την πολιτική του ο Τσίπρας και δεν φοβάται εκλογές, αλλά…


Με τους πολίτες να ζουν καθημερινά σε αδιέξοδο ο Αλέξης Τσίπρας αποφεύγει την αυτοκριτική για τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησής του δύο χρόνια μετά από την πρώτη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Σωρευτικά τα στοιχεία φορέων εντός και εκτός συνόρων αποτυπώνουν μόνο καταστροφή, βίαιη και οξύτατη κατάρρευση του κοινωνικού ιστού, με τα νοικοκυριά να φοβούνται ότι θα χάσουν ότι έχτισαν μια ζωή λόγω χρεών, φορολογίας και οικονομικής αδυναμίας. Η αγωνία κυριαρχεί και οι ανισσότητες διευρύνονται ωστόσο ο... 

 
 
 
 
 
Αλέξης Τσίπρας βρίσκει λόγους να γιορτάζει με το τρίτο μνημόνιο να βαραίνει κυρίως φτωχούς και νεόπτωχους και το τέταρτο να «μαγειρεύεται»!

Στην «επετειακή» του λοιπόν συνέντευξη εμφανίζεται κατηγορηματικός ως προς τη λήψη νέων μέτρων υποστηρίζοντας πως «δεν υπάρχει περίπτωση να νομοθετήσουμε ούτε ένα ευρώ επιπλέον» απαντώντας στις πιέσεις μερίδας των εταίρων μας.

Μεταξύ άλλων,  μιλώντας σε προσωπικό τόνο, αναφέρει πως οι εκλογές και η κρίση του λαού δεν τον φοβίζουν, αναρωτιέται ωστόσο τι νόημα έχουν τώρα οι εκλογές; Δεν είναι στη σκέψη της κυβέρνησης οι εκλογές, αλλά η έξοδος από την κρίση, διαβεβαιώνει επίσης. Διαβεβαιώσεις που δείχνουν ακριβώς το αντίθετο, δεν πείθουν και πυροδοτούν πλήθος εικασιών ότι οι κάλπες είναι εδώ και «παίζουν» δυνατά σαν ενδεχόμενο το άμεσο χρονικό διάστημα.

Η ισχύς του Τσίπρα υπήρξε η απογοήτευση, «χαρτί» που ενίσχυσε με την κατάπτωση των υποσχέσεων της παράταξής του, ωστόσο χρησιμοποιώντας τη δημιουργική ασάφεια στον πολιτικό του λόγο δημαγωγεί και πυροδοτεί ακόμη περισσότερο το κοινό αίσθημα, ισχυριζόμενος – ύστερα από πλείστες όσες παραχωρήσεις – πως «ό,τι καταφέραμε είναι άθλος» καλώντας… το ΔΝΤ να αναλάβει με… παρρησία την ευθύνη της άποψής του για το ελληνικό πρόγραμμα. Οσον αφορά την Ε.Ε., καταθέτει την άποψή του ότι η Ένωση αποτελεί το καλύτερο πεδίο κοινωνικής και πολιτικής πάλης για τους λαούς της.

Στη συνέντευξή του αναφέρεται στην υπογραφή του μνημονίου και το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, τις διαπραγματεύσεις για τη δεύτερη αξιολόγηση, τις συμμαχίες στην Ευρώπη, τη Γερμανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η μετάλλαξη

Ο πρωθυπουργός τοποθετείται μέσα από την «Εφημερίδα των Συντακτών» και για το «παράλληλο πρόγραμμα», τις συζητήσεις για το Κυπριακό και την μάχη ενάντια στη διαπλοκή.

Εστιάζοντας την κριτική στον πρόεδρο της ΝΔ, υποστηρίζει ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης προφανώς θεωρεί ότι έχει δίκιο το ΔΝΤ και ότι πρέπει να κάνουμε ό,τι μας ζητάει. Προτιμά την αντιπολίτευση μέσω Instagram, είναι μια χαρακτηριστική φράση από την απάντηση του πρωθυπουργού.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, διαχωρίζει την ελευθερία του Τύπου και την ασυδοσία της διαπλοκής, όπως αναφέρει.

Συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας λέει:

► «Αυτό που υπόσχεται ο κ. Μητσοτάκης είναι ότι θα τα δεχτεί όλα και ακόμη περισσότερα από όσα ζητούν οι πιο ακραίοι από τους δανειστές. Δηλαδή “σοκ και δέος” για τους οικονομικά ασθενέστερους και τους συνταξιούχους. Φάνηκε, άλλωστε, αυτό και με τη στάση του στην ψηφοφορία για τη 13η σύνταξη».

► «Το ΔΝΤ οφείλει να αναλάβει με παρρησία την ευθύνη της άποψής του για το ελληνικό πρόγραμμα. Και η Ευρώπη όμως οφείλει να συνεκτιμήσει τα νέα δεδομένα, που δημιουργούνται με την αλλαγή πολιτικής ηγεσίας στις ΗΠΑ, και να αποφασίσει προτάσσοντας το κοινό συμφέρον. Και όχι τους πρόσκαιρους πολιτικούς υπολογισμούς που γίνονται σε κάθε χώρα ξεχωριστά».

► «Στις επιλογές μου βάρυνε περισσότερο η ιστορική ευθύνη απέναντι στο λαό και στις κοινωνικές τάξεις που η Αριστερά εκπροσωπεί. Όχι ο φόβος απέναντι στην ευθύνη».

 Newsbomb.gr