Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Ρολάκια λάχανο με νηστίσιμη γέμιση


Συστατικά  

  • 1 φλιτζάνι ξερό αρακά
  • 1 ½ φλιτζάνι χυμό ντομάτας
  • 1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κύβους 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο σε φέτες
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ καυτερή πιπεριά ή μπούκοβο
  • 8 μεγάλα φύλλα λάχανο
  • 2 φλιτζάνια νερό 
 
  1.  Άφησε όλα τα υλικά σου να πάρουν μια βράση πρόσθεσε την καυτερή πιπεριά και χαμήλωσε τη φωτιά. Άφησε τη γέμισή σου για 10 ακόμη λεπτά (μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς)
  2.  Στο μεταξύ προθέρμανε τον φοπύρνο στους 180 οC
  3.  Ζεμάτισε τα φύλλα λάχανου σε καυτό νερό για 2-3 λεπτά. Ιδανικά αντί να τα βουτήξεις στο καυτό νερό, μπορείς να τα βάλεις στον ατμό νερού που βράζει (ή ειδικού σκεύους) να μαλακώσουν
  4.  Γέμισε κάθε φύλλο με 3 κ.σ από τη γέμιση με τον ξερό αρακά και τύλιξέ το σε ρολάκια, όπως με τους λαχανοντολμάδες
  5. Βάλε τα ρολάκια σου σε ένα πυρέξ, περίχυσε με το νερό και βάλε στο φούρνο για 20 περίπου λεπτά 

tlife.gr