Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Συνταγή: Δροσιστική σπιτική λεμονάδα με τζίντζερ και στέβια


Γευτείτε μια φρέσκια, αρωματική, δροσιστική λεμονάδα χωρίς ζάχαρη, χωρίς επεξεργασία, ώστε να λάβετε όλα τα θρεπτικά συστατικά από το λεμόνια αλλά και από το γλυκαντικό που θα επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε. Η... 

 
 
 
 
 
 
food blogger Ευαγγελία Βλασσοπούλου δίνει τη συνταγή.

Υλικά

1.5 Lt νερό

5 κ.σ σιρόπι αγαύης ή μέλι ή και περισσότερο

μια χούφτα αποξηραμένα φύλλα στέβιας

χυμό από 4 λεμόνια

λεμόνι σε φέτες

3-4 φέτες φρέσκου τζίντζερ

Εκτέλεση

1. Διαλύουμε σε λίγο νερό την αγαύη ή το μέλι. Χτυπάμε με μιξεράκι ή με ένα πιρούνι να διαλυθεί καλά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό, μια χούφτα αποξηραμένα φύλλα στέβιας, 3-4 φέτες φρέσκου τζίντζερ και αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά.

2. Λίγο πριν να την σερβίρουμε στίβουμε τα λεμόνια, τα προσθέτουμε και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε και φέτες λεμονιού. Προσθέστε και άλλο μέλι ή σιρόπι αγαύης αν δεν έχετε στέβια.

Το μυστικό

Χρησιμοποιήστε αποξηραμένα φύλλα πραγματικής στέβια, αυτά είναι που έχουν όλες τις ευεργετικές ιδιότητες και είναι ένα “καθαρό” προϊόν χωρίς επιπλέον επεξεργασία πέρα από την αποξήρανση.