Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Τρεις λόγοι να καταναλώνετε πιπερόριζα - Η άγνωστη θρεπτικής του τζίντζερ


Η πιπερόριζα ή αλλιώς το γνωστό τζίντζερ προέρχεται από... 













την Ανατολή και είναι απαραίτητο συστατικό της ινδικής, ιαπωνικής και κινεζικής κουζίνας.

Το ενεργό συστατικό της πιπερόριζας είναι η τζιντζερόλη, που όταν μαγειρευτεί, έχει πικάντικο άρωμα και μια γλυκιά και ταυτόχρονα πιπεράτη γεύση.

Εκτός, όμως, από τη γεύση και το άρωμα που δίνει στα φαγητά, το τζίντζερ έχει και μεγάλη θρεπτική αξία.