Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Mοσχαράκι κοκκινιστό

 
Mοσχαράκι κοκκινιστό με χυλοπίτες από το Νεραϊδοχώρι Τρικάλων
 
Υλικά  

 
 
 
 
 
 
• 1 1/2 κιλό μοσχάρι
• 2 κρεμμύδια
• 1 ποτηράκι κρασί κόκκινο
• 2-3 ντομάτες ώριμες πολτοποιημένες
• 1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας
• 5-6 κόκκους μπαχάρι
• αλάτι
• πιπέρι
• 1/2 φλιτζάνι λάδι
• 1/2 κιλό χυλοπίτες
• Βούτυρο αγελαδινό

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε μερίδες, το πλένουμε και το στραγγίζουμε καλά. Σε κατσαρόλα καίμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρέας με τα κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα μέχρι να ροδίσει απ' όλες τις πλευρές. Το σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό και αφήνουμε το κρέας να βράσει για 30 λεπτά περίπου.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον πελτέ, τις ντομάτες, το αλατοπίπερο, το μπαχάρι και, αν χρειάζεται, λίγο νερό ακόμη. Έπειτα το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει με τη σάλτσα. Βράζουμε τις χυλοπίτες σε νερό με αλάτι για 15 λεπτά περίπου και κατόπιν τις σουρώνουμε. Σε άλλη κατσαρόλα καίμε το βούτυρο μέχρι να πάρει χρώμα, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις χυλοπίτες ανακατεύοντας καλά.

Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό. Αν θέλουμε, μπορούμε να το πασπαλίσουμε με τριμμένο τυρί.

Στείλτε τη δίκη σας συνταγή στο syntages@thessalianews.gr, σημειώνοντας το όνομα σας και τον τόπο.

[από το Εδεσματολόγιον Θεσσαλίας]