Υλικά
Για 4-6 άτομα
Για 4-6 άτομα
Για τη ζύμη
- 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 120 γραμμάρια λάδι
- 120 γραμμάρια φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
- 400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/8 κουταλιά του γλυκού αλάτι
- Για τη γέμιση
- 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
- 100 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
- 7 μεγάλα αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα σε κομματάκια
- λίγο χυμό λεμονιού 1 κουταλιά της σούπας
Εκτέλεση
Για τη ζύμη
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
- Κάνουμε στο κέντρο μια λακούβα και ρίχνουμε το λάδι. Δουλεύουμε το μείγμα με τα δάχτυλα ώστε το αλεύρι να απορροφήσει όλο το λάδι και να μοιάζει με ψίχουλα.
- Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και ζυμώνουμε πετυχαίνοντας μια ζύμη μαλακιά και αφράτη.
- Για τη γέμιση
- Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε τα κομματάκια αχλαδιού μαζί με το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, την κανέλα, τη ζάχαρη άχνη, και λίγο νερό. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
- Μοιράζουμε τη ζύμη στα δύο και ανοίγουμε δύο φύλλα.
- Παίρνουμε ένα ταψί και στρώνουμε το φύλλο της ζύμης.
- Ρίχνουμε τη γέμιση και την απλώνουμε με σπάτουλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.