Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Σουφλέ με τυρί και ζαμπόν - Λαχταριστή συνταγή που λιώνει στο στόμα


Υλικά για 4 άτομα  

1 μεγάλο πακέτο φρυγανιές
1 λίτρο γάλα
2 κουταλιές βούτυρο  

 
 
 
 
 
 
 
 
10 φέτες τυρί γκούντα
6 φέτες ζαμπόν
370 γραμμάρια τυρί γκούντα τριμμένο
4 αβγά

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεσαίο ταψί βάζουμε μια στρώση φρυγανιές βουτηγμένες στο γάλα, βουτυρώνουμε το ταψί και στρώνουμε το τυρί και το ζαμπόν, ξανά φρυγανιές και τέλος το τριμμένο τυρί.
  2. Χτυπάμε το γάλα με τα αβγά και περιχύνουμε το σουφλέ.
  3. Ψήνουμε το σουφλέ για 45 λεπτά περίπου στους 200 βαθμούς με αέρα.