Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑΣ 2018


Κοζάνη, 19/3/2018

Κύριε Διευθυντά του 1ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Συγχαίρω από καρδιάς τους 27 μαθητές και τις μαθήτριες της Α τάξης του σχολείου σας και την καθηγήτρια γαλλικής γλώσσας κα Κεραμιδιώτου Παρασκευή για την επιτυχή συμμετοχή τους στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2018 που διοργάνωσε η Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα.
Οι...



μαθητές σας, με την ορθή καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους, αφού διαγωνίστηκαν μαζί με μαθητές άλλων Λυκείων από όλη την Ελλάδα που διδάσκονται τη γαλλική γλώσσα, βραβεύτηκαν επάξια με το Μεγάλο Βραβείο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Γαλλοφωνίας 2018 (Grand Prix) και σύντομα θα τους αποσταλούν τα βραβεία τους από το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθήνας.
Με τη διάκρισή τους οι μαθητές γαλλικής της Α τάξης του σχολείου σας απέδειξαν ότι η διδασκαλία της γαλλικής ως β Ξένης γλώσσας είναι αποτελεσματική. Συγκεκριμένα, οι μαθητές, μέσα από γλωσσικές και άλλες βιωματικές δραστηριότητες (πολιτισμικές, περιβαλλοντικές, καλλιτεχνικές) αποδεικνύουν ότι εμπλέκονται δημιουργικά στο μάθημα της γαλλικής γλώσσας, κινητοποιούνται, και με καινοτόμες δραστηριότητες επιτυγχάνουν τον παιδαγωγικό και διδακτικό στόχο που είναι η εκμάθηση της γαλλικής γλώσσας και του γαλλικού πολιτισμού μέσα στο δημόσιο σχολείο.
Συγχρόνως, με τη βραβευμένη αυτή συμμετοχή, ενισχύεται και δικαιώνεται η παιδαγωγική αρχή ότι το σχολείο γίνεται αποτελεσματικό, όταν οι μαθητές βιώνουν τη μάθηση, αποκτώντας πολύτιμες γλωσσικές, διαπολιτισμικές, καλλιτεχνικές, κοινωνικές και άλλες δεξιότητες, και όταν οι δραστηριότητές τους αγκαλιάζονται, υποστηρίζονται και επαινούνται. Έτσι, η καθηγήτρια γαλλικής κα Κεραμιδιώτου και οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α τάξης του σχολείου σας, με την αξιόλογη συμμετοχή τους, άνοιξαν νέους δρόμους εκμάθησης της γαλλικής γλώσσας.
Τέλος, να σημειώσω ότι η βραβευμένη συμμετοχή ενός σχολείου σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό αποτελεί «προστιθέμενη αξία» η οποία εμπλουτίζει το Πορτφόλιο του σχολείου και συμβάλει στην επίτευξη των στόχων του.
Συγχαίρω επίσης και εσάς, ως Διεύθυνση του σχολείου, για τη στήριξή σας στη συμμετοχή του σχολείου στο Διαγωνισμό, προς όφελος βεβαίως των μαθητών, των γονέων και της Εκπαίδευσης.
Με τιμή

Η Σχολική Σύμβουλος Γαλλικής Δυτικής Μακεδονίας
και Νομού Τρικάλων  

Δρ Αγγελική Κοφίδου