Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Τιμήθηκαν οι Ήρωες που έπεσαν στο Ύψωμα 731 – Συγκίνησε ο Επιζών Πολεμιστής του 5ου ΣΠ (εικόνες)


Τιμήθηκαν οι Ήρωες Πεσόντες του 5ου Συντάγματος των Δυτικοθεσσαλών στην Μάχη του Υψώματος 731, στο Μνημείο των Πολεμιστών, που βρίσκεται στη Ε.Ο μεταξύ των Πόλεων Τρικάλων & Καρδίτσας … Αλλά και ο Επιζώντας Πολεμιστής του 5ου Συντάγματος.

 
 
 


Ο 
Επιζώντας Πολεμιστής του 5ου Συντάγματος Κόγιας Ευάγγελος που Τιμήθηκε

Σε μια σεμνή & λιτή τελετή όπου απουσίαζαν οι Πολιτικές Αρχές της Κυβέρνησης ,αλλά με τι παρουσία των απλών ανθρώπων, των συγγενών των Πεσόντων, Πάντα παρών ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων (απουσίαζε πάλι ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας ) .
 
 

Παρουσία Δημάρχων ,ο ίδιος ο Δήμαρχος της Πόλης των Τρικάλων απουσίαζε …Αλλά με παρουσία Σύσσωμης της Διοίκησης της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών , Αξιωματικών και Σπουδαστών ,τιμήθηκαν οι ήρωες Θεσσαλοί που έπεσαν στο Ύψωμα 731!
 


Να επισημάνουμε την απουσία όλων των Βουλευτών του νομού από την Τελετή …Είχαν δουλειά στη Βουλή για το νομοσχέδιο της Κάνναβης ( Ε ρε μπάφο που χρειάζονται .)

Όμως εντύπωση προκάλεσε και η απουσία κάποιων που αν και τιμήθηκαν για την «προσφορά «τους στο μνημείο στα εγκαίνια σήμερα έλαμψαν δια της απουσία τους! 
 


Όμως η μεγαλύτερη στιγμή της Τελετής ήταν όταν ο Σεβασμιότατος Τρίκκης και ο Αντιπεριφεριάρχης του νομού των Τρικάλων απο κοινού βράβευσαν τον Μοναδικό επιζώντα που παρέστη στην Τελετή και με τα μάτια του υγρά απο την Συγκίνηση Ευάγγελο Κόγια του Βαίου (φώτο)




Έπαινο δόθηκε στον επιζώντα Πολεμιστή και απο τον Διοικητή της Σχολής ΣΜΥ Ταξίαρχο Δημήτρη Τσιμπίδη (φωτό)



Διμοιρία Σπουδαστών απέδωσε τιμές και συγκίνησε όταν όλοι μαζί έψαλλαν τον Εθνικό μας Ύμνο!





Συγκίνησε όλους τους παρευρισκομένους η εκπρόσωπος των συγγενών των νεκρών (Αθανασία Κουκουράβα) που κατέθεσε αντί στεφανιού ένα λουλούδι στο άγνωστο ήρωα του μνημείου, κλαίγοντας για τον πεσόντα και χωρίς τάφο Παππού της έναν από του τόσους νεκρούς, που έπεσαν στο Ύψωμα !



Στο Μουσείο της ΣΜΥ έχει τοποθετηθεί και η Σημαία του 5ου Συντάγματος που υπερασπίστηκε το Ύψωμα 731 και σώθηκε χάριν στην αυτοθυσία και τον ηρωισμό του Νίκου Λεοντάρη κατοίκου της Περιοχής (φώτο απο την παράδοση της Σημαίας στη ΣΜΥ.
 
 


Σε μια άκρη της τελετής μακριά από τους επισήμους, ο εγγονός του Νίκου Λεοντάρη έστεκε παράμερα με σκυφτό το κεφάλι πνιγμένος στην συγκίνηση! (φώτο)
 


Μεγάλη Εντύπωση προκάλεσε και η Παρουσία για πρώτη φορά στην Τελετή των Βετεράνων της ΕΛΔΥΚ της Κύπρου 74 που κατέθεσαν & στεφάνι στο Μνημείο των Πεσόντων …  
 


Ενώ παρών στην Τελετή και ο Δήμαρχος Μουζακίου Κωτσός Δημήτριος ο μόνο Δήμος που τίμησε τους εν ζωή Πολεμιστές της ΕΛΔΥΚ 74


 
 
Στην Τελετή το Χρονικό της Μάχης του Υψώματος 731 ανέπτυξε ο Ταξίαρχος ε.α Μαρδάνης Παναγιώτης που στο τέλος ξέσπασε σε λυγμούς !

Ακολούθησαν χαιρετισμοί και η κατάθεση Στεφανιών απο τις Αρχές του τόπου ,Αποστράτους και Συλλόγους


Οι Πολεμιστές της ΕΛΔΥΚ 74 Υπογράφουν στο Βιβλίο επισκεπτών του Μνημείου …Τιμούμε τους Ήρωες που έπεσαν στο Ύψωμα έγραψαν και Υπέγραψαν Άπαντες

Πηγή