Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Έλληνες Εύζωνες τίμησαν την εθνική επέτειο της Αυστραλίας

 
Μέλη της Προεδρικής Φρουράς παραβρέθηκαν στην εορτή μνήμης των... 

 
 
 
 
Αnzacs, στη διάσιμη παραλία του Bondiι μετά παρουσίας του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στο Σϋδνεϋ κ. Χρήστου Καρρά.



Η τελετή ξεκίνησε στις 6 το πρωϊ παρουσία πολιτικών προσίωπων, επισήμων και άνω των 20,000 θεατών που κατέκλησαν την παραλία να δουν τη συγκινητική τελετή που γίνεται κάθε χρόνο, ως φόρος τιμής, στους χιλιάδες Αυστραλούς και Νεο-Ζηλανδούς στρατιώτες «που υπηρέτησαν την πατρίδα τους και πέθαναν σε όλους τους πολέμους, διαμάχες και ειρηνευτικές επιχειρήσεις» και «τη συμβολή και τα πάθη όλων εκείνων που υπηρέτησαν».




Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Σϋδνεϋ κ. Χρήστος Καρράς κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των Αnzacs στο Bondi συνοδευόμενος από δύο εύζωνες, μέλη της Προεδρικής Φρουράς που θα παρελάσει στο Σύδνεϋ.





Κάθε χρόνο στις 25 Απριλίου, η Ημέρα Anzac ξεκίνησε αρχικά με σκοπό να τιμήσει τα μέλη των Αυστραλιανών και Νεο-Ζηλανδών Σωμάτων Στρατού (ANZAK) που πολέμησαν στην Καλλίπολη ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία κατά τη διάρκεια του 1ου Παγκοσμίου Πολέμου.





Ανάμεσα στις Βρετανικές δυνάμεις της Καλλίπολης ήταν και κάποιοι Καναδοί στρατιώτες, που είχαν καταταγεί για υπηρεσία με το Ηνωμένο Βασίλειο. Επίσης, πολλά Καναδικά υπαίθρια στρατιωτικά νοσοκομεία, είχαν υποστηρίξει την εκστρατεία.


















Πηγή: greekcitytimes