Τρίτη 22 Μαΐου 2018

ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ, ΔΕΝ ΑΝΑΚΛΗΘΗΚΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΣΤΑ ΠΙΕΡΙΑ ΟΡΗ

 
Παρά την έντονη αντίδραση των κατοίκων της Μηλιάς και άλλων πολιτών που κατέκλυσαν σήμερα την αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Κατερίνης και την αντίθετη γνώμη της δημοτικής αντιπολίτευσης, των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Στέργιου Καστόρη και Μπέττυς Σκούφα, αλλά και του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Κουκοδήμου που έστειλε επιστολή, καθώς και του δημοτικού συμβούλου της διοικούσας παράταξης Χρήστου Γκουγκουρέλα δεν...  







ανακλήθηκε τελικά η απόφαση για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στα Πιέρια Όρη και ξαναπέρασε το θέμα, το οποίο ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία από την συμπολίτευση.
Οι κάτοικοι δήλωσαν πως είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν με κάθε τρόπο, ώστε να ακυρώσουν την απόφαση της παράταξης του δημάρχου Σάββα Χιονίδη και να αποτρέψουν την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στην τοποθεσία "Πέντε Πύργοι".
Η ανάγνωση της επιστολής του Κουκουδήμου χειροκροτήθηκε από τους κατοίκους, ενώ η ανάγνωση της επιστολής της αντιπεριφερειάρχη Σοφίας Μαυρίδου που τάχθηκε υπέρ της εγκατάστασης αποδοκιμάστηκε έντονα με γιουχαΐσματα.
Τον λόγο ζήτησε για να τοποθετηθεί στην συνεδρίαση και ο υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης Γιώργος Νταντάμης, αλλά η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου δεν του τον έδωσε, λέγοντας ότι δεν το επιτρέπει ο κανονισμός.
Από την συνεδρίαση απουσίαζαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης Λιακόπουλος, Παπαδημητρίου και Κατανάς.