Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Προχωρημένες σκέψεις


Αν ήμουν Υποψήφιος Πρωθυπουργός θα ανακοίνωνα σε μια μεγαλειώδη πολιτική συγκέντρωση και θα έκανα πιστευτό στο λαό ότι αφού αναλάβω την εξουσία θα προχωρήσω άμεσα στις εξής αλλαγές:



Ο μισθός του κάθε Βουλευτή θα περιοριστεί στα 1200 EURO όσες και οι απολαβές του μέσου δημόσιου υπάλληλου (δεν προσφέρουν κάτι περισ-σότερο από ένα εργαζόμενο υπάλληλο που βρίσκεται συνέχεια και με πίεση πίσω από ένα γκισέ για συνεχόμενο οκτάωρο).

Τα έξοδα μετακίνησης δεν θα πληρώνονται σε ρευστό χρήμα αλλά θα δίνονται δωρεάν εισιτήρια στους Βουλευτές όταν και μόνο ταξιδεύουν στην Αθήνα για συνεδρίαση της Βουλής.

Θα περικοπούν δραστικά τα έξοδα και τα προνόμια για το πολιτικό γραφείο του κάθε Βουλευτή (ότι επιθυμούν θα το αποκτούν με δικά τους έξοδα όπως τα πληρώνουν και οι ελεύθεροι επαγγελματίες).

Θα περικοπούν δραστικά τα έξοδα φρούρησης και ασφάλειας για τον κάθε Βουλευτή (δεν νοείται να έχουν αποκλειστική αποστολή την παραγωγή και διασφάλιση της ομαλότητας και της Δημοκρατίας σε μια χώρα ή κοινωνία και οι ίδιοι να απαιτούν ιδιαίτερη και προνομιακή κάλυψη και προστασία).

Θα περιοριστεί σημαντικά ο αριθμός των Βουλευτών της Βουλής (δεν θα καταργηθεί ο θεσμός του Κοινοβουλίου που θεμελιώνει την Δημοκρατία αλλά θα μειωθεί αναλογικά ο συνολικός αριθμός. Αρκούν 50 βουλευτές για την Βουλή την στιγμή που εδώ και αρκετά χρόνια ένα θέμα ή το ψηφίζουν ΟΛΟΙ ή το καταψηφίζουν ΟΛΟΙ κατά επιθυμία του αρχηγού του Κόμματος και υπακούοντες απαρέγκλιτα στην κομματική πειθαρχία. Οι Βουλευτές πλέον δεν νομοθετούν όπως παλαιότερα και χρειάζονται απλά για να διαχειρίζονται την σταλμένη από άλλους νομοθεσία όπως ο αποκεντρωμένος δημόσιος υπάλληλος χρειάζεται για να εφαρμόζει την σταλμένη εντολή της Προϊστάμενης Αρχής. Είναι αδιανόητο η Πιερία να έχει τέσσερις Βουλευτές και στο Δημόσιο Νοσοκομείο Κατερίνης να μην υπάρχουν οι απαραίτητες ειδικότητες ιατρών ή τα ραντεβού για εξετάσεις να έχουν βάθος εξαμήνου).

Σήμερα κυκλοφορεί η αντίληψη ότι ο κάθε Βουλευτής στοιχίζει μηνιαίως στον δημόσιο κορβανά αρκετά περισσότερο από 10.000 EURO. Με αυτές τις απολαβές έχουμε τα γνωστά αποτελέσματα στις Ψηφοφορίες της Βουλής και τις αντίστοιχες συλλογικές ή προσωπικές συμπεριφορές. Αν εφαρμοστούν οι τόσο δραστικές περικοπές (όπως εφαρμόστηκαν και για όλους τους άλλους εργαζόμενους ή συνταξιούχους) τα αποτελέσματα θα είναι άραγε τα ίδια ;

Αν κάποιος καλύτερος γνώστης των πραγμάτων έχει αντίρρηση ή παρατήρηση για τα ποσά και τα όσα προαναφερόμενα, θα παρακαλούσα με επίσημα στοιχεία να κάνει σχετικές διορθώσεις.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ