Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Η βουλή της Ουγγαρίας ψήφισε το νόμο "Σταματήστε τον Σόρος"


Τελικά η βουλή της Ουγγαρίας ψήφισε τον αντιμεταναστευτικό Νόμο «Stop Soros», ο Νόμος πήρε το όνομά του από τον επενδυτή Τζορτζ Σόρος που στηρίζει διάφορες ΜΚΟ. Περιέχει διατάξεις... 
 






που ποινικοποιούν κάθε βοήθεια που δίνεται σε παράτυπους μετανάστες που ζητούν άσυλο στην Ουγγαρία από μεμονωμένα πρόσωπα ή ΜΚΟ. Ο Νόμος απαγορεύει σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις να δρουν σε περιπτώσεις ασύλου και ψηφίστηκε παρά τις αντιδράσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κάποιων ακτιβιστών. Ο Νόμος προβλέπει ποινές φυλάκισης για όσους βοηθούν παράτυπους μετανάστες να παραμείνουν στην Ουγγαρία και εμπεριέχει και μία τροπολογία που απαγορεύει την εγκατάσταση στην χώρα «αλλοδαπού πληθυσμού». 
Ο Βίκτορ Ορμπάν πιστεύει ότι ο Σόρος ενθαρρύνει την «μετανάστευση για να υπονομεύσει την Ευρώπη, άλλωστε εκεί εστίασε και η προεκλογική εκστρατεία επανεκλογής του. Το Συμβούλιο της Ευρώπης και ο Οργανισμός Ασφάλειας και Συνεργασίας της Ευρώπης επικρίνουν τον Νόμο ως αυθαίρετο και θεωρούν ότι παραβιάζει τις αρχές του Ευρωπαϊκού Δικαίου. 
Ας τα δουν αυτά οι δικοί μας που για κάθε Νόμο υπονομευτικό για την πατρίδα μας ήθελαν να περάσουν μας έλεγαν ότι είμαστε υποχρεωμένοι από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και όμως υπάρχουν και κάποιοι που αντιδρούν και βάζουν πάνω από όλα τα συμφέροντα των χωρών τους.  

elkosmos.gr