Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Proti Fora Aristera, Proti Fora Gravata, δύο μνημόνια, φόροι και 99 χρόνια στο υπερταμείο ο πλούτος της Ελλάδας


Πέντε μέρες μετά το ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας στους Σλαύους, ο πρωθυπουργός μάι μειοψηφίας, ο πρόεδρος ενός κόμματος με ΜΟΝΟΨΗΦΙΑ ποσοστά στην Βόρειο Ελλάδα, εμφανίστηκε στο Ζάπειο με κόκκινη γραβάτα σε ΚΟΙΝΗ συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών ομάδων του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ για να μιλήσει για μια «ιστορική ημέρα» για την χώρα…





 Και τι είπε; «Σήμερα είμαστε εδώ για να δώσουμε ελπίδα και χαρά να χαμογελάσουμε μαζί, Φεύγουμε από την παλιά Ελλάδα της ολιγαρχίας και της διαπλοκής. Παραλάβαμε μια χώρα στο χείλος του γκρεμού και της χρεωκοπίας, μια χώρα μηδενικών προσδοκιών, η Ελλάδα γίνεται μια χώρα κανονική, ξαναγράφεται στον παγκόσμιο χάρτη» Και όλο αριστερή υπερηφάνεια κατέληξε «είναι μια ημέρα που πρέπει να επιτρέψουμε στον εαυτό μας ένα αισιόδοξο χαμόγελο».
 Πρακτικά τι σημαίνει όλο αυτό εκτός του ότι έγινε μία ακόμη κομματική φιέστα;
Από αύριο θα είμαστε «αισιόδοξα χαμογελαστοί» αλλά θα ισχύουν οι μειώσεις στις συντάξεις, με αποτέλεσμα οι συνταξιούχοι να χάσουν έως και τρεις συντάξεις. Θα αυξηθεί ο ΕΝΦΙΑ στις λαϊκές περιοχές λόγω του νέου υπολογισμού των αντικειμενικών αξιών, οι μισθωτοί θα χάσουν έως ένα μισθό, ακόμα, το έτος και θα γίνει εκ νέου υπολογισμών των επιδομάτων και θα ψαλιδιστούν και φυσικά θα αυξηθούν οι φόροι.
Αλλά θα έχουμε ελπίδα και χαρά και θα είμαστε μία χώρα κανονική μα χαμογελαστούς ανθρώπους που θα τους κυβερνάνε ο Alexis και ο πρόεδρος Πάνος.

elkosmos.gr