Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Πως διαβάζουμε εύκολα και χωρίς γυαλιά - Η απάντηση από τα Οπτικά Ανδρεάδη



Για πολλούς που περνάνε τα 40, οι πρώτες ενδείξεις... 

 
 
 
 
 
πρεσβυωπίας είναι ένα ψυχολογικό καμπανάκι ότι αρχίζουν να μεγαλώνουν και όπως είναι λογικό τους επηρεάζει αρνητικά. Βέβαια στις μέρες η καθημερινότητα ενός 40άρη ή 50άρη έχει αλλάξει κατά πολύ, σε σχέση με τα παλαιότερα χρόνια. Με τις δουλειές του γραφείου και τις φορητές συσκευές οι χρήστες χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο την κοντινή τους όραση και η πρεσβυωπία τους δυσκολεύει πολύ στην καθημερινότητά .

Φυσικά υπάρχουν πολλές λύσεις.
 


Η πιο κλασική είναι η χρήση πρεσβυωπικών γυαλιών που δίνουν μια καλή κοντινή όραση, αλλά δεν είναι η πλέον ενδεδειγμένη λύση που θα προτείνουν οι οφθαλμίατροι και οπτικοί. Ο λόγος ;οι περισσότεροι χρήστες όταν φοράνε τα κοντινα τους γυαλιά ξεχνιούνται και κοιτάνε με αυτά τα γυαλιά ακόμη και μακριά με αποτέλεσμα να κουράζουν τα μάτια τους, να αυξάνουν το νούμερο τους πολύ πιο γρήγορα από ότι θα αυξάνονταν χωρίς τα κοντινά γυαλιά .

Φυσικά σε καμία περίπτωση δε συνιστούμε τα έτοιμα γυαλιά (mode) που πουλιούνται παντού. Οι λόγοι είναι:
- οι αμφιβόλου ποιότητας φακοί και τα υλικά που χρησιμοποιούνται
- οι δύο φακοί έχουν πάντα ίδιο νούμερο και σε περίπτωση που ο χρήστης έχει και λίγο αστιγματισμό στο ένα μάτι, είναι πολύ πιθανό να τον κουράζουν.
- η διακορική απόσταση(η απόσταση ανάμεσα στα δύο μάτια) στα γυαλιά αυτά είναι πάντα ο μέσος όρος για όλους και δεν είναι φτιαγμένα για να ταιριάζουν στον κάθε έναν, χωριστά.

Μια άλλη λύση είναι η χρήση διπλεστιακών γυαλιών.
 
 

Με αυτά τα γυαλιά έχετε καλή κοντινή και μακρινή όραση αλλά καθόλου μεσαία όραση. Ένα μειονέκτημα είναι και το αισθητικό κομμάτι καθώς φαίνεται μια γραμμή στα γυαλιά, που χωρίζει την κοντινή από τη μακρινή όραση.

Οι καλύτερες και πιο ενδεδειγμένες λύσεις είναι η χρήση
- είτε πολυεστιακών γυαλιών
- είτε πολυεστιακών φακών επαφής

Τα πολυεστιακά γυαλιά κατασκευάζονται αποκλειστικά για το χρήστη και δίνουν τέλεια όραση σε όλες τις αποστάσεις. Το μόνο μειονέκτημά τους είναι η λίγο αυξημένη τιμή.

Η καλύτερη λύση για χρήστες που δε θέλουν να χρησιμοποιούν καθόλου γυαλιά είναι και η χρήση πολυεστιακών φακών επαφής.

Ο λόγος που όλο και περισσότεροι χρήστες καθημερινά προτιμούν αυτή τη λύση, πέρα από την άνεση και τη πολύ καλή όραση που δίνουν είναι και ο ψυχολογικός παράγοντας. Οι χρήστες αισθάνονται δραστήριοι (απελευθερομένοι από τη χρήση γυαλιών) και δε δείχνουν στους γύρω τους και τη “ηλικία” τους.
 


 
Για έναν νέο χρήστη φακών επαφής (κάποιον που δεν είχε ποτέ πρόβλημα με τα μάτια), η καλύτερη επιλογή είναι χρήση ημερήσιων πολυεστιακών φακών. Ο λόγος είναι η πιο εύκολη συντήρησή τους. Βέβαια το μειονέκτημα σε αυτούς τους φακούς είναι ότι αν κάνετε καθημερινή χρήση των φακών ανεβαίνει το κόστος.
Φυσικά υπάρχουν και μηνιαίοι πολυεστιακοί φακοί που είναι οι πιο διαδεδομένοι στην ελληνική αγορά, απλά θα πρέπει να συνδυάζονται με χρήση ενός καλού υγρού συντήρησης.

Αν αρχίσετε να νοιώθετε τα πρώτα συμπτώματα, επισκεφτείτε άμεσα ένα οπτικό κατάστημα για μια μέτρηση και για να τους δοκιμάσετε.

https://lenshop.gr/fakoi-epafis/poliestiakoi-fakoi-epafis