Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Στα Χανιά η παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκάκι


Μια ξεχωριστή εμπειρία έζησαν μικροί και μεγάλοι λάτρεις του σκακιού, που το απόγευμα της Τρίτης βρέθηκαν στην πλατεία του... 

 
 
 
 
 
Γιαλί Τζαμισί στο Ενετικό λιμάνι Χανίων.


Είχαν την ευκαιρία να παίξουν μία παρτίδα σκάκι απέναντι στην 18χρονη παγκόσμια πρωταθλήτρια Σταυρούλα Τσολακίδου, η οποία ήρθε στα Χανιά και ξεκίνησε να παίζει εναντίον 33 σκακιστών όλων των ηλικιών παράλληλα, σε 33 ξεχωριστές σκακιέρες.









Η νεαρή παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκάκι με 3 πρώτες θέσεις στο κόσμο στις κατηγορίες κοριτσιών κάτω των 14, κάτω των 16 και κάτω των 18, μίλησε στο zarpanews.gr για την αγάπη της, το σκάκι και την επίσκεψή της στα Χανιά:

“Το σκάκι είναι για μένα η ζωή μου. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς αυτό. Για κάποιους είναι άθλημα, για άλλους παιχνίδι, κάποιοι το λένε και τέχνη. Για μένα πλέον είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου”, δήλωσε η νεαρή Σταυρούλα που τόνισε ότι είναι δύσκολος γενικά ο πρωταθλητισμός, θυσιάζεις πολλά και πρέπει να είσαι αφοσιωμένος για να επιτύχεις σε αυτό που κάνεις και να το αγαπάς και αυτό συμβουλεύει και όσους θέλουν να το εξασκήσουν!




Ακόμα είπε πως νιώθει ιδιαίτερη τιμή και χαρά που βρέθηκε στα Χανιά, ευχαρίστησε για την πρόσκληση την Σκακιστική Ακαδημία Χανίων που όπως είπε είναι ένας σύλλογος με μεγάλη παράδοση και έχει βγάλει αρκετούς πρωταθλητές.

Η 18χρονη αθλήτρια θα βρεθεί και στην Παλαιόχωρα για να διαγωνιστεί στο 11ο διεθνές τουρνουά σκακιού από τις 18 έως τις 25 Ιουλίου.

Η εκδήλωση στο Λιμάνι των Χανίων ήταν μια πρωτοβουλία της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Χανίων.

Πηγή: zarpanews.gr