Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

Ασφαλτοστρώσεις στην είσοδο του συνεταιρισμού



Ο Δήμος Δίου – Ολύμπου κοντά στην ΠΕΣΚΟ

Πιστοί στην αποστολή τους, για την καλύτερη οργάνωση των γεωργικών εκμεταλλεύσεων στο πλαίσιο σχεδίων βελτίωσης, όπως επιτάσσει ο «Καλλικράτης», ο Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου Κώστας Δημόπουλος και η δημοτική αρχή, προχώρησαν στη...




διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού Παραγωγών ΠΕΣΚΟ, στην Κονταριώτισσα Πιερίας.

Ειδικότερα, ασφαλτοστρώθηκε η χαλικόστρωτη έκταση μπροστά από τις αποθήκες τοποθέτησης αγροτικών προϊόντων και αγροεφοδίων και η περιοχή της ζυγαριάς των βαρέων οχημάτων, αναβαθμίζοντας τις υποδομές και την εικόνα του συνεταιρισμού.




Το έργο παραδόθηκε την περασμένη Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018. Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΣΚΟ ευχαρίστησε τη Δημοτική Αρχή για την έμπρακτη συνεισφορά στην κατασκευή του νέου ασφαλτοτάπητα και εν γένει για τις βελτιώσεις που έχει επιφέρει στις αγροτικές υποδομές, οι οποίες οδηγούν στην εκπλήρωση του οράματος των αγροτών του Αγίου Σπυρίδωνος, της Κονταριώτισσας και ευρύτερα του κάμπου του Δίου.

Προς τιμήν της δημοτικής αρχής, ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Γιάννης Μιχαλήτσιος παρέθεσε γεύμα στον Δήμαρχο Κώστα Δημόπουλου και τους δημοτικούς συμβούλους που προέρχονται από τον Άγιο Σπυρίδων Γιάννη Πούλιο, αντιδήμαρχο και Νίκο Μπαμπανίκα, αναπληρωτή Πρόεδρο της ΔΕΑΔΟ και εντεταλμένο σύμβουλο Αγροτικής Ανάπτυξης. Στη συνεστίαση παρευρέθησαν και τα μέλη του Συνεταιρισμού, Ηλίας Γκρίνιας, ο οποίος είναι και Πρόεδρος της Τ.Κ. Αγίου Σπυρίδωνα, Βαγγέλης Λαφατζής, Κώστας Ζκάγιας του Δημητρίου, και οι εργαζόμενοι, Γιώργος Γεωργαντάς, ο γεωπόνος της ΠΕΣΚΟ, Κώστας Ζκάγιας του Χρήστου και Δημήτρης Ζαμάνης.

Ο Δήμαρχος με τη σειρά του, συνεχάρη τα μέλη του συνεταιρισμού για τη διατήρηση υψηλής ποιότητας στα προϊόντα γης και ενημέρωσε ότι, άμεσα θα ενταχθεί στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κεντρικής Μακεδονίας η κατασκευή της αρδευτικής λημνοδεξαμενής, στη θέση «Ξηροκάμπι», η μελέτη της οποίας είναι ώριμη προς ένταξη.

Λιτόχωρο, 18 Σεπτεμβρίου 2018.- Το γραφείο Τύπου και Ενημέρωσης