Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018

Τα πιο συχνά λάθη στη μαγειρική - Τα περισσότερα από αυτά καταστρέφουν το φαγητό σας


Όσοι ασχολούνται με τη μαγειρική, ακόμη και οι πιο έμπειροι, μπορούν να υποπέσουν σε λάθη. Μάλιστα, πολλά από αυτά μπορούν να καταστρέψουν το φαγητό. Δείτε ποια είναι τα πιο συχνά λάθη, που κάνει κάποιος... 






στο μαγείρεμα κι ενδεχομένως δεν τα γνωρίζει.

Παραγεμίζετε το τηγάνι

Πολλές φορές στριμώχνετε σε ένα τηγάνι τις πατάτες για να γλιτώσετε τη δεύτερη τηγανιά. Ωστόσο, όταν ένα τηγάνι είναι παραγεμισμένο, η θερμότητα που ανεβαίνει από την επιφάνεια μαγειρέματος παγιδεύεται κάτω από το φαγητό και δημιουργεί ατμό, με αποτέλεσμα να μαλακώσουν οι πατάτες και να μην έχετε αυτό το τραγανό αποτέλεσμα.
Ρίχνετε πολύ αλάτι

Από τις πιο ανθυγιεινές συνήθειες. Δεν κάνει καλό στην υγεία σας, ενώ και το φαγητό χάνει την πραγματική του γεύση, όταν το παρακάνετε με το αλάτι. Φροντίστε απλά να πασπαλίζετε το φαγητό, κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος και κυρίως, προς το τέλος.


Δεν κοσκινίζετε το αλεύρι

Κι, όμως, όταν είναι να χρησιμοποιήσετε αλεύρι, καλό είναι να το κοσκινίζετε προηγουμένως. Ειδικά, όταν η συνταγή το αναφέρει, μην παραβλέπετε τη διαδικασία, διότι θα σας κάνει σβώλους.
Παραβράζετε τα ζυμαρικά

Επίσης, από τα πιο συχνά λάθη που κάνετε στο μαγείρεμα, είναι ότι βράζετε περισσότερο από το κανονικό, τα ζυμαρικά. Θα πρέπει να τηρείτε τους χρόνους που αναγράφει η συσκευασία τους, διότι διαφορετικά θα σας λασπώσουν. Και θα χάσουν και όλα τα συστατικά τους.
Βράζετε τα μακαρόνια σε μικρή κατσαρόλα

Τα μακαρόνια βράζουν καλύτερα σε μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο νερό. Και όχι σε μία μικρότερη, που θα έχει ως αποτέλεσμα να στριμωχτούν, να κολλήσουν μεταξύ τους και στο τέλος να λασπώσουν, αλλά και να κολλήσουν στον πάτο της κατσαρόλας.


Ρίχνετε πολύ νερό στο ρύζι

Η ιδανική αναλογία, για να φτιάξετε το πιλάφι σας, είναι 2 προς 1. Δύο ποτήρια, δηλαδή, νερό κι ένα ρύζι. Το βράζετε σε χαμηλή φωτιά και σκεπασμένο και είναι έτοιμο, μόλις πιει το νερό.
Ανοίγετε συχνά την πόρτα του φούρνου

Ακόμη ένα λάθος, είναι το συχνό άνοιγμα της πόρτας της κουζίνας για να τσεκάρετε το φαγητό, με αποτέλεσμα να φεύγει η θερμότητα. Αν θέλετε να το τσεκάρετε, κοιτάτε από το τζάμι. Και ανοίγετε την πόρτα, μόνο όταν χρειαστεί να το γυρίσετε.