Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

«Ελάχιστοι καλλιτέχνες έχουν οικονομική άνεση, οι υπόλοιποι και αναφέρομαι στο 95% είναι μπατίρια»

 
Ο γνωστός τραγουδιστής εξομολογήθηκε αν έχει βγάλει χρήματα ενώ αναφέρθηκε και σε συναδέλφους του που έκαναν κακή διαχείριση και τώρα ζουν με τιμητική σύνταξη.

Ο... 

 
 
 
 
Γιώργος Γερολυμάτος αναφέρθηκε και στη νυχτερινή ζωή αυτή την εποχή.

Πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι σε λίγα χρόνια η νυχτερινή διασκέδαση με τα κέντρα και τους τραγουδιστές θα εξαφανιστεί. Τι πιστεύεις;

Ο τρόπος της διασκέδασης αλλάζει, η νύχτα δεν πεθαίνει ποτέ, απλώς μεταφέρονται οι πελάτες από τα μεγάλα μαγαζιά και τις μεγάλες πίστες, που τελειώνουν. Αυτά που κάνουν σόου θα μείνουν 2-3, κάποια Σάββατα.

Ευθύνεστε πολλοί τραγουδιστές με τα υψηλά νυχτοκάματα, για τα υπέρογκα ποσά που λαμβάνατε, για τα οποία φοροδιαφεύγατε;

Αυτά έγιναν πολλά χρόνια πριν. Από το 2009-2010 και μετά υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας, στριμωχτήκαμε όλοι. Παλιά υπήρχε η φοροδιαφυγή, έπαιρναν όλοι μεροκάματα χωρίς να τα δηλώνουν, η κατάσταση ήταν ανεξέλεγκτη. Τα πράγματα ήταν πιο ανάλαφρα.

Πού πήγαν αυτά τα λεφτά;

Υπάρχει μια δική μου θεωρία, την οποία έχω μελετήσει πολύ, για το 95% των επιχειρηματιών της νύχτας και τους καλλιτέχνες… Τελειώνουν άδοξα και άφραγκοι.

Γιατί;

Έχω ψάξει γιατί γίνεται αυτό… Βγάζουν τα λεφτά πολύ εύκολα και τα χαλάνε πολύ εύκολα. Άλλοι έχουν ένα μαγαζί, θέλουν να τα κάνουν δύο, να κάνουν επέκταση, μεγαλύτερο, δίνουν κι άλλα λεφτά και μετά χάνουν. Η απληστία των καλλιτεχνών. Ελάχιστοι καλλιτέχνες έχουν οικονομική άνεση, οι υπόλοιποι -και αναφέρομαι στο 95%- είναι μπατίρια. Είμαι αντιπρόεδρος στον «Ερατώ», πρόεδρος είναι η Χαρούλα Αλεξίου, εκεί εισπράττουμε συγγενικά δικαιώματα για τους τραγουδιστές, όπου μας έχει έρθει μια λίστα από την εφορία, που είναι γύρω στα 40 άτομα, τα οποία μας απαγορεύουν να τα πληρώσουμε, γιατί χρωστούν στο κράτος. Μας έχουν πει τα ποσοστά του$ να τα καταθέτουμε σε κάποιον ειδικό λογαριασμό, στο υπουργείο Οικονομικών. Αυτό δείχνει το «χάλι το μαύρο» που έχουν πολλοί καλλιτέχνες στο τέλος της ζωής τους. Φτάσαμε στο σημείο να τους δίνουμε τιμητική σύνταξη, να μην έχουνε κολλήσει ένσημα, γιατί έπαιρναν 1.000.000 δραχμές το βράδυ, και το έπαιζαν στα ζάρια, άλλοι στα ναρκωτικά, άλλοι στα άλογα, άλλοι στα αυτοκίνητα, άλλοι με τις γκόμενες σε ταξίδια από εδώ και από εκεί. Με γκόμενες είναι ωραίο, εγώ εννοώ να κάνουν ακριβά δώρα, μπριγιάν, ρολόγια, διαμάντια…

Πηγή: Λοιπόν