Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

Σαν Σήμερα το 1916: Ο Έλληνας πρίγκηπας Δημήτριος σκοτώνει τον διαβόητο Ρασπούτιν


Τρελό, ε; Κι όμως πέρα για πέρα αληθινό: ο ξάδερφος του Νικόλαου Β΄, Μέγας Δούκας Δημήτριος Πάβλοβιτς, γιος της αδικοχαμένης Ελληνίδας πριγκίπισας Αλεξάνδρας και εγγονός του βασιλικού ζεύγους της Ελλάδας, Γεωργίου Α΄και Όλγας, συμμετείχε στην άγρια δολοφονία του Γκριγκόρι Ρασπούτιν, που έγινε 100 χρόνια πριν ακριβώς, στις 30 Δεκεμβρίου του 1916 στην Αγία Πετρούπολη.

Ο... 

 
 
 
 
έμπιστος και αγαπημένος φίλος της Αυτοκράτειρας Αλεξάνδρας Φιοντόροβνα, αγιοποιημένος από την τσαρική Αυλή Ρασπούτιν, ήταν ένας σκοτεινός άνθρωπος, για τη ζωή του οποίου υπάρχουν μυριάδες θρύλοι, αλλά η αληθινή του υπόσταση και ο ρόλος παραμένουν άγνωστα, δολοφονήθηκε από τους τρεις υψηλά ιστάμενους στη ρωσική κονωνία ανθρώπους, τον πρίγκιπα Φέλιξ Γιουσούποφ, σύζυγο της ανιψιάς του Νικόλαου Β΄, τον βουλευτή Βλαντιμίρ Πουρισκέβιτς και τον Μεγάλο Δούκα Δημήτριο Ρομανόφ.

Στις 30 Δεκεμβρίου ο Ρασπούτιν προσκλήθηκε στο Παλάτι του Γιουσούποφ, όπου του σέρβιραν δηλητήριο στα ποτά και τα γλυκά, αλλά το φαρμάκι δεν του έκανε τίποτα: ο «Άγιος» ήταν και μεγαλόσωμος, και «προπονημένος», μια και μια ζωή προετοιμαζόταν για ένα τέτοιο ενδεχόμενο και έπινε δηλητήριο σε μικρές ποσότητες για να θωρακίσει τον οργανισμό του.

Ο τρομοκρατημένος περίγκιπας Γιουσούποφ τον πυροβόλησε, αλλά ο πληγωμένος Ρασπούτιν κατάφερε να δραπετεύσει! Ο Πουρισκέβιτς και ο Μεγάλος Δούκας Δημήτριο τον κυνήγησαν στους έρημους παγωμένους δρόμους και τον ξαναπυροβόλησαν εξ΄επαφής, αλλά και πάλι ο Ρασπούτιν στεκόταν όρθιος! Τότε, κατάφεραν να τον δέσουν, έχωσαν τον «Άγιο» σε ένα σάκκο με πέτρες και τον πέταξαν στον ποταμό Νέβα…

Η νεκροψία έδειξε, ότι και κάτω από το νερό ο Ρασπούτιν έζησε κάποιο χρονικό διάστημα, παλεύοντας να απελευθερωθεί…